Laukkasella hyvä ISL-startti, keinot parempaan vauhtiin olemassa

#UUTINEN #UINTI 23.10.2020

Jenna Laukkanen on tulessa jälleen maanantaina ja tiistaina Team Ironin väreissä.

2010-luvun menestynein suomalaisuimari Jenna Laukkanen aloitti viime viikolla jo toisen kautensa ammattilaisliiga International Swimming Leaguessa Team Ironin riveissä. Viime vuonna Team Iron ui ISL:n alkusarjaa Dallasissa, Budapestissa ja Lontoossa. Tänä vuonna alkusarja kisataan maailman 300 parhaan uimarin voimin koronakuplassa Budapestissa.

- Ekaan kisaan oli helpompi lähteä, kun tämä (ISL) oli itselle tuttua ja nyt vielä viikkoa ennen tultiin tänne kuplaan treenaamaan. Viikon aikana vaihteli olo aika paljon, mutta ensimmäisenä kisa-aamuna alkoi tuntua hyvältä, Laukkanen kertaa viikon takaista ISL-aloitusta.

Laukkanen urakoi avausviikonloppuna 50, 100 ja 200 metrin rintauinneissa sekä 100 metrin sekauinnissa keräten joukkueelleen 19 pistettä. Sekauinnissa aika 59.04 oikeutti kolmanteen sijaan Venäjän Maria Kamenevan ja Jamaikan Alia Atkinsonin jälkeen. 50 ja 100 metrin rintauintien ajat 29.81 sekä 1:04,96 lupaavat hyvää jatkoa ajatellen.

- 100 metrin sekauinti tuli uutena lajina tähän vuoteen ja se on itselle tietenkin hyvä, kun saa lisästartteja. Paremman rytmityksen kautta vauhtia vielä parannetaan. Kisasuorituksessa meinaa välillä mennä yliyrittämiseen ja tekniikka hajoaa. Haluan päästä paremmin vielä flow-tilaan ja sitä kautta omaan tekemiseen kiinni, Laukkanen suunnittelee tulevaa.

Team Ironin alkusarja jatkuu maanantaina ja vastassa on NY Breakers, Cali Condors ja DC Trident. Joukkueiden kokoonpanoja voit katsoa täältä.

Elämää koronakuplassa

Urheilijan näkökulmasta ISL:n päätös järjestää tämänvuotiset kisat koronatilanteesta huolimatta on kunnioitettava teko. Ammattilaisurheilijalle kulunut vuosi on ollut kaikessa epätietoisuudessaan haastava eikä huippu-urheilussa ole mahdollisuutta harjoittaa etätöitä. Koronakuplissa ammatin harjoittaminen saattaa jatkua yllättävänkin pitkään ja siksi kuplaolosuhteisiin on totuttava.

- Mielenkiintoinen tilanne ja olosuhteet. Aika hyvin olen sopeutunut. Aluksi maskin kanssa eläminen aiheutti haasteita, mutta nyt sekin alkaa helpottaa. Tässä saarella saadaan liikkua, vaikka ei täällä juurikaan mitään ole. Kauppaan tai kahvilaan ei ole asiaa. Uimahallille saadaan kävellä, Laukkanen kertoo olosuhteista.

Miten harjoittelu ja tekniikan kehittäminen toteutuu poikkeusoloissa?

- Päivittäin olemme Tonin (valmentaja Piirainen) kanssa yhteydessä. Jaan omia fiiliksiä ja hänelle menee videoita treeneistä. Tietysti täältä myös saa valmentajilta apua ja ihan kivakin saada uusia näkökulmia omaan ajatteluun.

Yhtä asiaa normaaliolosuhteista Laukkanen kuitenkin kaipaa.

- Yleisöä ehdottomasti. Onneksi kovaääniset joukkuekaverit paikkaavat tilannetta, Laukkanen päättää.

Ammattilaisliiga ISL:ää voit seurata Eurosportilta ja Dplaysta 26.10.  ja 27.10. klo 16.00 alkaen. Suomalaiskaksikko Jenna Laukkanen ja Ida Hulkko uivat Team Ironin riveissä.

Henkilöt

Jenna Laukkanen

Asiasanat

ISL

Lisää vastaavia uutisia