Fanny Teijonsalosta ensimmäinen suomalainen ISL-voittaja

#UUTINEN #UINTI 5.12.2021

Kyseessä oli Energy Standardille toinen ISL:n voitto. Kuva: ISL / Mine Kasapoglu

Uinnin ammattilaisliiga ISL:n voitto ratkaistiin perjantaina ja lauantaina Hollannin Eindhovenissa uidussa finaalissa. Kolmannen kauden voittajaksi kruunattiin Fanny Teijonsalon edustama Energy Standard.

– Liigan voitto oli se, mitä lähdimme alusta asti hakemaan ja on vaikea kuvailla fiilistä siitä, kun se toteutui. Matkaan mahtui aika paljon mutkia esimerkiksi sairastumisten takia, mutta joukkueesta huomasi, että kaikki halusivat hoitaa homman kotiin toisiaan varten. En olisi ennalta uskonut, miten isoja tunteita tässä liigassa kisaaminen herättää, mutta vaan hyvällä tavalla, Teijonsalo kertoo.

Energy Standard vei finaalissa voiton pisteillä 534.0. Toiseksi sijoittui Cali Condors (522.0) ja kolmanneksi Laura Lahtisen ja Jenna Laukkasen joukkue London Roar (393.5). Neljäs oli LA Current (305.5).

Kyseessä oli Energy Standardille toinen ISL:n kokonaisvoitto. Joukkue vei voiton myös ensimmäisellä kaudella vuonna 2019. Toisen kauden voitti Cali Condors.

Teijonsalo kisasi nyt ensimmäistä kauttaan ISL:ssä.

– Ensimmäinen ISL-kausi oli ihan uskomattoman hieno kokemus. Kuten puhuin jo ennen kauden alkua, niin olen kaivannut uintiin sitä joukkueena tekemistä, mitä Yhdysvalloissa sain kokea ja se todellakin toteutui ISL:ssä. Joukkuehenkemme oli ihan loistava ja olen todella ylpeä siitä, miten jokainen taisteli loppuun asti jokaisesta pisteestä. Omiin uinteihin olen kaiken kaikkiaan todella tyytyväinen, vaikka toki parannettavaakin jäi. Toivottavasti pääsen monelle tulevallekin kaudelle mukaan uimaan ja mieluiten tietysti Energyn riveissä, Teijonsalo kertoo.

Teijonsalo oli mukana perjantaina Energy Standardin 4x100 metrin vapaauinnin viestijoukkueessa ja ui kolmannen osuuden lentävällä lähdöllä aikaan 53,08. Teijonsalon joukkue voitti viestin. Laura Lahtinen ja Jenna Laukkanen olivat mukana London Roarin joukkueessa, joka ui viestin seitsemänneksi.

Lauantaina Laura Lahtinen ui 200 metrin perhosuinnin kisassa viidenneksi ajalla 2.07,60 ja 200 metrin vapaauinnissa Lahtinen oli kahdeksas ajalla 1.59,79. Kaikki finaalin tulokset näet täältä.

ISL:ssä nähtiin tällä kaudella peräti neljä suomalaisuimaria: Teijonsalon, Lahtisen ja Laukkasen lisäksi liigassa kisasi myös Ironia edustanut Ida Hulkko. Sekä Hulkko että Laukkanen ovat uineet ISL:ssä myös aiemmin. Teijonsalon tavoin kyseessä oli myös Laura Lahtisen ensimmäinen kausi ISL:ssä.

Yhteensä ISL:ssä kisasi kauden aikana 10 joukkuetta. Runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä oli mukana 8 joukkuetta, joista neljä eteni finaaliin.

International Swimming League eli ISL on kansainvälinen uinnin ammattilaisliiga, joka perustuu joukkuepohjaiseen kilpailuun uinnissa. Kahdella ensimmäisellä kaudella ISL toimi kutsukilpailuna. Kolmannelle kaudella liiga toteutti ensimmäistä kertaa uinnin historiassa uimaridraftin, eli varaustilaisuuden, josta uimarit valittiin ISL:n kymmeneen joukkueeseen.

Henkilöt

Fanny Teijonsalo

Asiasanat

ISL

Lisää vastaavia uutisia