Maajoukkueet

Vesipallon maajoukkuetoiminnan kehittäminen on käynnissä ja kehittämisen kautta pyritään yhtenäistämään käytänteitä ja taktiikoita maajoukkueiden sisällä ja välillä, sekä löytämään synergiaetuja seuravalmennuksen ja maajoukkuevalmennuksen välillä. Maajoukkuetoiminnan kehittämisestä vastaa urheilutoimenjohtaja, ja kehittämistiimiin kuuluvat alkuvaiheessa U-15 ja U-17 maajoukkuetiimit. Maajoukkuetoiminnan kehittämisessä on mukana myös FINA- ja LEN -tuomareiden edustus.

Ideana maajoukkuepelaajien valinnassa on se, että valmentajan käytettävissä on potentiaalisesti ja menestysennusteeltaan parhaat pelaajat kuhunkin tapahtumaan tai kilpailuun ja Suomen joukkueiden parhaimpia pelaajia pelaa maajoukkueessa. Roolijaoltaan kokonaisuus on suunnilleen seuraava:

 • Maalivahteja 2 kpl (vähintään yksi päätoiminen)
 • Senttereitä 2 – 3 kpl
 • Kovia heittäjiä
 • Kovia puolustajia
 • Kovia ja periksiantamattomia työntekijöitä kentällä
 • Keskittyminen yhteispeliin
 • Oikealla asenteella varustettuja vesipalloilijanuoria
 • Oikeilla pelipaikoilla oikeat pelaajat

Vesipallon seuravalmentajia on kevään 2019 U-17 -ikäisten EU Nations -turnauksen jälkeen neuvottu keskittymään vesipalloilijoiden harjoittelussa erityisesti seuraaviin asioihin: 1) Fyysisen voiman kehittäminen, 2) pallonkäsittely, 3) taktisen osaamisen kehittäminen, sekä 4) pelin nopeuttaminen. Tätä kautta saamme rakennettua seuravalmennuksen tuella sellaista joukkuetta jolla on myös mahdollisuuksia menestyä kansainvälisissä turnauksissa.

Käytännössä maajoukkuekarsintaan osallistuvan pelaajan (ja pelaajan perheen) on huomioitava, että samalle pelipaikalle saattaa hakea useampi pelaaja. Vaikka pelaaja olisi lupaava omassa seurassaan, saattaa juuri hänen paikkaansa hakea usea pelaaja. Näin ollen moni lupaava pelaajakin saattaa jäädä pois maajoukkueringistä. 

 

U-17 maajoukkue

U-17 maajoukkuetta valmentavat Kim Johnsson ja Miika Busk.

Joukkue valmentautuu marraskuun 2020 Nuorten PM-turnaukseen joka pelataan Kuopiossa.

Suomen U17-Vesipallon maajoukkue vuodelle 2020

 1. Benford Lucas
 2. Busk Niklas
 3. Goodman Maximilian
 4. Johnsson Mats
 5. Kaukinen Aku
 6. Koskela Kaapo
 7. Kozár Gellért
 8. Laine Joonas
 9. Lampinen Dan
 10. Lehtonen  Erkka
 11. Leppänen Santeri
 12. Niinivirta Saku-Kasperi
 13. Noro Jouka
 14. Rinta-Jouppi  Juho
 15. Tihtonen  Timo
 16. Virtanen Niklas

 

 

U-15 maajoukkue

U-15 maajoukkueen valmentajahaku on parhaillaan käynnissä.

 


Huipulle tähtäävän vesipalloilijan polku

Vuonna 2016 valmistui vesipalloilijan polku. Se on viitekehys huipulle tähtäävän nuoren urheilijan uralle. Polku on koottu julisteen muotoon ja sen työryhmässä ovat toimineet Pekka Natunen, Teppo Lehtinen, Helena Piksilä, Peter von Weissenberg, Sari Viljanen, Reija Häkkinen, Alexander Värä, Mika Wikström ja Ippe Natunen.

Lataa polkujuliste tästä (pdf)