Olympiavalmennuskeskus (HSA)

Huippu-uinnin Olympiavalmennuskeskus / Helsinki Swimming Academy (HSA)

Huippu-uinnin olympiavalmennuskeskus aloitti toimintansa Helsingissä Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa ja URHEA:ssa syksyllä 2021.

Olympiavalmennuskeskus on tarkoitettu huipulla oleville tai sinne tähtääville uimareille, jotka ovat suorittaneet peruskoulun, pääsääntöisesti toisen asteen toisen vuoden opiskelijoille tai sitä vanhemmille uimareille.

Keskeisenä tavoitteena on taata uimarille mahdollisimman hyvät olosuhteet, jossa urheilija voi kasvaa ja kehittyä turvallisessa ympäristössä kohti uinnin kansainvälistä huippua.

Uimareille tarjotaan optimaalisten harjoitus- ja palautumisolosuhteiden lisäksi opastusta kokonaisvaltaiseen elämänhallintaan kaksoisuran kautta. Olympiavalmennuskeskuksen uimareilla on mahdollisuus asua Urhea-kampuksen asuintalossa ja hyödyntää Mäkelänrinteen lukion ravintolaa sekä opiskella pääkaupunkiseudun alueella eri oppilaitoksissa (toinen aste ja korkeakoulut).

Uintiharjoittelu on keskitetty Mäkelänrinteen Uintikeskukseen, joka tarjoaa erittäin laadukkaat ja monipuoliset harjoitusolosuhteet huippu-uimareille.

Valmennuskeskuksen toimintaa johtaa päävalmentaja Matti Mäki.

Päävalmentajan lisäksi valmennuksessa mukana ovat Kristiina Mäkinen, Markku HirvonenPetteri Laine sekä Aleksi Rajansuo.

Lisäksi umareilla on käytössään laaja asiantuntijaverkosto:

fysioterapeutti Simone Kallonen, fysiikkavalmennus Tapani Keränen, lääkäripalvelut Julia Järvimäki ja Katja Mjosund, ravintovalmennus Laura Manner, Biomekaniikko ja fysiologi Tapani Keränen ja Antti Kauhanen, psyykkinen valmennus Janica Järvenpää, Kaksoisura Tuuli Merikoski sekä tekniikkakuvauksesta ja sen analysoinnista vastaa Antti Kauhanen.

Olympiavalmennuskeskuksen uimarit:

SUKUNIMI ETUNIMI SV SEURA
Ansaranta Petra 2004 OU
Hakkarainen Ada 2005 HSS
Karlsson Niki 2000 HSS
Kivirinta Veera 1995 TaTu
Kotonen Anna 1997 Cetus
Lahtinen Laura 2003 HSS
Lietzen Jesper 2002 TuUL
Lindholm Davin 2004 HSS
Mäkelä Niko 1998 HSS
Schmid Noah 2000 HSS
Oura Vilma 2001 HSS

Seuraa Olympiavalmennuskeskusta Instagramissa!

Kuvia toiminnasta löydät Uimaliiton kuvapankista!


Olympiavalmennuskeskuksen hakuaika 2023

Hakulomake löytyy tästä.

Haku Helsingin uinnin Olympiavalmennuskeskukseen on nyt auki. Hakuaika on 17.3.-17.4.2023. Hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä. Hakulomake tulee löytymään täältä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti haun tuloksista hakuajan päätyttyä. 

Korkeakouluun hakevat uimarit tekevät hakuaikana ehdollisen haun Valmennuskeskukseen. Heidät voidaan hakukriteereiden täyttyessä valita ehdollisesti Valmennuskeskukseen, lopullinen päätös opintopaikan selvittyä. Nämä hakivat kirjoittavat lisätarkennuksia kohtaan, mihin kouluun ovat hakeneet ja koska päätös kouluun pääsystä tulee.

Hakijan pitää pystyä osallistumaan Olympiavalmennuskeskuksen harjoitteluun, joka tapahtuu pääsääntöisesti arkisin klo 7.00–9.00 ja klo 14.00–16.00. Minivaatimuksena hakemuksenkäsittelyyn on 720 FINA-pistettä ja lisäksi ensisijaisesti sisäänotetaan toisen asteen toisen vuoden opiskelijoita tai sitä vanhempia.

Urhea-kodit on tarkoitettu urheilussa huipulle tähtääville ja samanaikaisesti toisen tai korkea-asteen tutkintoa HOASin toiminta-alueen oppilaitoksissa suorittaville urheilijoille. Lue lisää Urhean kampuksen kodeista tästä ja osoitteessa www.urheakoti.fi.

Katso usein kysytyt kysymykset täältä!

Valmennuskeskukseen hakemista tukevat lisätietomateriaalit:

Hakeminen uinnin valmennuskeskukseen
Perustietoa Märskystä
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia
Kaksoisura uimarin tukena

Valmennuskeskuksen asuntola-, ruokailu- ja kustannusasioihin voi laajemmin tutustua täältä.


Valmennuskeskushankkeen toteuttaa Suomen Uimaliitto yhteistyössä Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean, Suomen Olympiakomitean, Urheiluhallit/Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy:n, Mäkelänrinteen lukion sekä uimaseura Helsingfors Simsällskapin kanssa.

Lisätietoa: 
Uintiurheilun kehityspäällikkö 
Juha Turunen 
juha.turunen@uimaliitto.fi
+358 40 5427 566.