Laura Lahtinen ui ISL-debyytissään uuden Suomen ennätyksen

#UUTINEN #UINTI 2.9.2021

Laura Lahtinen avasi ISL-uintinsa Suomen ennätyksellä.

ISL:n kolmannen ottelun ensimmäinen kisapäivä uitiin torstai-iltana Napolissa. Mukana ovat kaikki neljä suomalaisuimaria, kun Ida Hulkon Team Iron, Jenna Laukkasen ja Laura Lahtinen London Roar sekä Fanny Teijonsalon Energy Standard kohtasivat New York Breakersin.

Ensi kertaa ISL:ssä kisaava Laura Lahtinen avasi uintinsa ammattilaisliigassa hurjalla tavalla. Lahtinen ui 400 metrin vapaauinnissa uuden lyhyen radan Suomen ennätyksen ajallaan 4:08.85. London Roarin riveissä kisaava Lahtinen oli kilpailun neljäs.

– En todellakaan odottanut, että pystyisin aikaan 4:08 nelisatasta uimaan. Se meni todella hyvin ja jaksoin jotenkin erityisen hyvin loppuun asti. Tiesin, että pystyn ehkä 4:10-aikaan, mutta olisin ollut tyytyväinen myös 4:12-alkuiseen aikaan. Nyt on kuitenkin vasta kauden alku, eikä olla vielä menty kovaa (treeneissä). Ihanaa päästä myös perjantaina kisaamaan, odotan sitä innolla.

Entinen Suomen ennätys oli Laura Lajusen vuonna 2014 uima 4:10.60. Kaikki naisten 400 metrin vapaauinnin tulokset näet tästä.

– Tosi hyvä fiilis jäi ensimmäisestä kisapäivästä. Hallissa on hyvä tunnelma ja siitä saa itsekin enemmän energiaa sekä luottoa omaan tekemiseen. Viesti oli ihan ok startti näille kisoille ja sain siitä hyvää itseluottamusta 400 metrille.

Naisten 50 metrin rintauinnissa Ida Hulkko ui kolmanneksi ajalla 29.98. Jenna Laukkanen oli kuudes ajalla 31.42. Kaikki 50 metrin rintauinnin tulokset näet täältä.

200 metrin rintauinnissa Hulkko oli kahdeksas ajalla 2:26.28

– Oli huikeaa päästä taas kisaamaan. Ensimmäisessä kisassa on aina vähän hakemista, mutta pitää olla tyytyväinen, kun luotto on tiimillä niin kova, että pääsee vetämään paljon henkilökohtaisia matkoja ja viestejä. Tästä on hyvä rakentaa ja ehdottomasti parantaa, Hulkko sanoi avauspäivän jälkeen.

Viesteissä vahva suomalaisedustus

Sekä naisten 4x100m vapaauinnin että sekauinnin viesteissä nähtiin mukana kolme suomalaista.

Vapaauintiviestissä Fanny Teijonsalon Energy Standardin joukkue vei kilpailun voiton ja Teijonsalo ui lentävällä lähdöllä ajan 52.70.

Jenna Laukkanen ui London Roarin toisen joukkueen avausosuuden aikaan 56.81 ja Laura Lahtinen ui samassa joukkueessa lentävällä lähdöllä ajan 55.20. Laukkasen ja Lahtisen joukkue oli viestin kahdeksas.

Kaikki 4x100 metrin vapaauintiviestin tulokset näet täältä.

Sekauintiviestissä Teijonsalo ui vapaauintiosuuden aikaan 52.85 ja Teijonsalon Energy Standardin joukkue oli toinen. Hulkko ui Ironin riveissä rintauinnin aikaan 1:05.48 ja joukkue oli kolmas. Laukkanen ui vapaauinnin aikaan 56.53 joukkueen sijoittuessa kahdeksanneksi.

Sekauintiviestin lajijärjestys on selkäuinti, rintauinti, perhosuinti ja vapaauinti. Kaikki naisten 4x100 metrin sekauinnin tulokset näet täältä.

ISL:n tulospalvelun löydät Omega Timingin sivuilta.

Kolmannen ottelun toinen kisapäivä uidaan perjantai-iltana.

Lue lisää ISL:stä Uimaliiton sivuilta.

Asiasanat

ISL

Lisää vastaavia uutisia