Lahtisen, Laukkasen ja Teijonsalon joukkueet selvittivät tiensä ISL-finaaliin

#UUTINEN #UINTI 26.11.2021

Fanny Teijonsalon (edessä oik.) Energy Standard vei semifinaalin nimiinsä ja varmisti paikan joulukuun finaaliin. Kuva:ISL

ISL:ssä nähtiin varsinainen suomalaismittelö, kun kolme suomalaista nähtiin neljän joukkueen semifinaalissa torstaina ja perjantaina. Mukana Hollannissa uidussa ottelussa oli Fanny Teijonsalon Energy Standard sekä Laura Lahtisen ja Jenna Laukkasen London Roar.

London oli ensimmäisen päivän jälkeen hienoisessa johdossa, mutta Teijonsalon edustama Energy Standard oli vain 16 pisteen päässä. Teijonsalo itse ui torstaina yhdessä lajissa, kun hän oli mukana voittamassa naisten 4x100 metrin vapaauintiviestiä. Hän ui joukkueensa kolmannen osuuden lentävällä lähdöllä aikaan 52,81.

– Viestissä oli eilen ennen kaikkea helpotus uida taas samalla tasolla, kun alkukaudesta Napolissa. Vähän olin huolissani, että mitä saan täällä aikaseksi, kun en ole syksyllä saanut kunnollista ehjää treenipätkää alle. Oli siistiä, että vauhtia löytyy silti. Voitto tuntuu totta kai hyvälle. Viestit ovat Energyn ehdoton vahvuus ja tämän joukkueen kanssa on aina helppo lähteä uimaan, kun tietää, että rinnalla on kolme olympiafinalistia, Teijonsalo kommentoi.

Roarin suomalaiset Laukkanen ja Lahtinen pääsivät molemmat altaaseen sekä torstaina että perjantaina. Lahtisella oli urakka 200 metrillä, kun hän ui ensin torstaina rintauinnissa ja perjantaina vielä perhosuinnissa sekä vapaauinnissa. 

200 metrin rintauinnissa Lahtinen oli seitsemäs ajalla 2.23,78 ja vapaauinnissa ajalla 2.01,28 kahdeksas. Perhosuinnissa sijoitus koheni viidenneksi ajalla 2.08,62. 

– Tosi ylpeä olen meidän joukkueesta. Tosi tyytyväinen voi olla rinta- ja perhosuintiin, mutta perhosessa pitäisi tulla kovempaa ja tiedän että finaaliin pystyy parantamaan, Lahtinen kommentoi matsia.

Laukkanen kisasi altaassa molempina päivinä rintauinnissa, ensin 50 metrillä torstaina ja vielä perjantaina 100 metrillä. Torstaina hän pysäytti kellot aikaan 30,68 ollen kuudes ja perjantaina satasella Laukkanen oli seitsemäs ajalla 1.06,46.

Toisen päivän hahmo oli Energy Standardin Ilya Shymanovich, joka paukutti 100 metrin rintauinnissa uuden lyhyen radan maailmanennätyksen ajalla 55,28. Perjantai oli muutenkin Energy Standardin, joka ohitti Laukkasen ja Lahtisen edustaman Roarin voittaen lopulta ottelun yli 60 pisteen erolla London Roariin. Kolmanneksi jäi LA Current ja viimeiseksi DC Trident.

– Matsin voitto oli se, mitä haettiin ja ehkä vähän vaisun ensimmäisen päivän jälkeen saatiin joukkueena suunta käännettyä ihan täysin perjantaina. Hallissa oli ihan uskomaton tunnelma ja päivän suoritusten jälkeen on hyvä hakea finaalista koko liigan voittoa.Matsin voitto oli se, mitä haettiin ja ehkä vähän vaisun ensimmäisen päivän jälkeen saatiin joukkueena suunta käännettyä ihan täysin perjantaina. Hallissa oli ihan uskomaton tunnelma ja päivän suoritusten jälkeen on hyvä hakea finaalista koko liigan voittoa, Teijonsalo kertoo.

Näiden tulosten myötä sekä Laukkasen ja Lahtisen London, että Teijonsalon Energy Standard tullaan näkemään ISL:n playoffien finaalissa, joka kisataan 3.–4. joulukuuta.

Kaikki ISL:n toisen playoff-ottelun tulokset löydät Omega Timingista.

Lue lisää ISL:stä.

Asiasanat

ISL

Lisää vastaavia uutisia