Hulkko ja Iron taistelevat paikasta ISL:n semifinaaleihin – lue runkosarjan kooste

#UUTINEN #UINTI 28.9.2021

Ida Hulkko ja Iron taistelevat paikasta semifinaaleihin keskiviikkona ja torstaina. Kuva: ISL / Mine Kasapoglu

Uinnin ammattilaisliiga International Swimming Leaguen kuukauden kestänyt runkosarja päättyy tällä viikolla ratkaisevaan otteluun, jossa neljä vähiten pisteitä kerännyttä joukkuetta taistelee paikasta ISL:n marraskuun semifinaaleihin.

Jokainen joukkue on nyt kilpaillut Napolissa neljä runkosarjan ottelua, joiden tulosten perusteella kuusi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta on varmistanut paikkansa semifinaaleihin. Runkosarjan voiton vei Fanny Teijonsalon edustama Energy Standard. Laura Lahtisen ja Jenna Laukkasen joukkue London Roar sijoittui kolmanneksi. Runkosarjan taulukon näet ISL:n sivuilta.

Ida Hulkon edustama Iron oli runkosarjan seitsemäs ja kisaa näin ollen jatkopaikasta keskiviikon ja torstain ratkaisevassa ottelussa, jonka kaksi parasta etenee semifinaaleihin.

– Joukkuehenki on huipussaan ja viimeinen matsi tulee varmasti olemaan tasaisin ja mielenkiintoisin. Vahvasti olemme kuitenkin semifinaalipaikassa kiinni, joten lähdetään nauttien taistelemaan, Hulkko kertoo.

Hulkko on kerännyt joukkueelleen roimasti pisteitä vahvoilla suorituksillaan ja on ottanut jopa kuusi top 3 -sijoitusta runkosarjan aikana.

– Omat uinnit ovat menneet parempaan suuntaan kisa kisalta. Kaikissa matseissa kolmen joukkoon uidut sijoitukset kertovat myös siitä, että kilpailukykyä riittää ja tältä osin odotan innolla syksyn arvokilpailuja, Hulkko kertoo.

Ratkaiseva ottelu uidaan keskiviikkona ja torstaina Suomen aikaa kello 14–16.

Teijonsalon vahva vuosi sai jatkoa lyhyellä radalla

Energy Standardin joukkueessa uiva Fanny Teijonsalo on ISL:ssä mukana ensimmäistä kauttaan.

– Kaiken kaikkiaan on todella hyvät fiilikset, kun on osa liigan voittamatonta joukkuetta. Sekä joukkueen suoritusten seuraaminen että ihmisiin tutustuminen ja uudet kaverit tekivät runkosarjasta todella hienon kokemuksen, Teijonsalo kertoo.

Teijonsalo on joukkueessa ennen kaikkea viestiuimarina, mutta pääsi uimaan runkosarjassa myös henkilökohtaisia startteja. Teijonsalon kevään kovat suoritukset saivat jatkoa lyhyellä radalla ja suomalaisuimari teki ISL:ssä syyskuussa uuden lyhyen radan Suomen ennätyksen 50 metrin vapaauinnissa ajalla 24.13.

– Omiin uinteihini olen yleisesti todella tyytyväinen. Runkosarjan loppua kohden huomasin, että edellisestä kunnon treenipätkästä alkaa olla jo aika kauan, mikä näkyy haasteina varsinkin satasen toisella puoliskolla. Neljään viestivoittoon ja henkilökohtaisissa starteissa tekemääni Suomen ennätykseen ja omiin ennätyksiin olen tietenkin tyytyväinen. Kun saan hyvän treenijakson alle ennen ISL:n playoffeja ja joulukuun lyhyen radan MM-kilpailuita, niin eivätköhän kisojen loppupäätkin ala sujumaan paremmin, Teijonsalo kertoo.

Sairastelu muutti Lahtisen suunnitelmia

Teijonsalon tavoin ensimmäistä kauttaan ISL:ssä kisaava Laura Lahtinen ui heti ensimmäisessä ottelussaan lyhyen radan Suomen ennätyksen 400 metrin vapaauinnissa ajalla 4:08.85.

– Kisakausi lähti omalta osaltani todella hyvin käyntiin, kun ensimmäisessä matsissa uin Suomen ennätyksen, ja myös muut uintini olivat ensimmäisessä matsissa hyviä alkukauteen nähden. Sitten sairastuin ja sairastelun takia piti lähteä rakentamaan suunnitelmia alusta sekä pään sisällä että fyysisesti. Sairastelun jälkeen tuli muutama niin sanottu ”ohi uinti”, joihin en ole tyytyväinen, mutta voin oppia niistä paljon. Tavoitteena on saada niiden määrä pienemmäksi, ja siksi aion panostaa yhteistyöhön urheilupsykologi Laura Koivusalon kanssa, Lahtinen analysoi.

London Roarin joukkueessa uiva Lahtinen kokee oppineensa paljon ISL:n runkosarjan aikana.

– Kun näin huiput treenaamassa ja kilpailemassa, niin omat silmät aukesivat siihen, mitä voin itse tehdä paremmin ja eri tavoin. Meidän tiimimme on mahtava ja veti todella hienosti, Lahtinen kehuu.

Lahtisen kanssa samassa joukkueessa uiva Jenna Laukkanen on jo kolmatta kautta mukana ISL:ssä. Aiemmilla kausilla Laukkanen edusti Ironia, mutta uimaridraftin myötä Laukkasen joukkue vaihtui London Roariin tälle kaudelle.

– Runkosarja oli omalta osaltani uinnillisesti aika huonoa ja tuntui, että kisarutiinit olivat kateissa. Treenillisesti tämä oli kuitenkin hyvä ja laadukas jakso. Toivon, että pystyn jatkamaan sitä nyt kotonakin, jotta saa hyvät pohjat seuraavia kisoja ajatellen, Laukkanen kertoo.

Laukkanen on kotiutunut hyvin uuteen joukkueeseensa.

– Runkosarjakuukausi Napolissa oli mahtava ja meidän joukkueemme suoritus oli hyvä, vaikka meiltä puuttui muutamia kovia uimareita. Oli huikeaa olla mukana tässä kaikessa ja varsinkin Londonin riveissä, Laukkanen kertoo.

ISL:n semifinaalit uidaan Hollannissa 11.–28. marraskuuta. Semifinaaleissa on mukana kahdeksan joukkuetta, joista tammikuussa 2022 uitavaan finaaliin etenee neljä.

Lue lisää ISL:stä täältä.

Asiasanat

ISL

Lisää vastaavia uutisia