Vuonna 2023 Uimaliiton jäsenseurat palkitsivat 28 Seurasydäntä

#UUTINEN #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 16.1.2024

Seurat palkitsivat ja muistivat Seurasydämiään itse valitsemallaan tavalla. Kaikki kuvat ovat seurojen lähettämiä.

Seurasydän-tunnustuksen avulla halutaan tuoda näkyväksi seuratoimijoiden työtä erilaisissa ympäristöissä ja halutaan edistää kiittämisen kulttuuria ja arvostuksen osoittamista. Ilman vapaaehtoisia toimijoita ei olisi myöskään seuratoimintaa. Vuonna 2023 yhteensä 28 Uimaliiton jäsenseuraa palkitsivat seuransa Seurasydämen!

Katso Seurasydämet ja nostoja seurojen upeista perusteluista:

Lahden Uimaseuran seurasydän on Mikko Matias Koskinen

 ”Mikko ui jo nuorena kilpauimarina seurassa. Toiminut jo vuosia seuran 1. luokan tuomarina ja seuran kilpailutoimikunnan jäsenenä. Toimii tällä hetkellä seuran johtokunnan jäsenenä. Aina aktiivinen auttamaan esimerkiksi erilaisissa tavaroiden toimituksissa tai talkoissa. Palannut uintiharrastuksen pariin seuran masters-ryhmässä ja osallistuu myös kilpailuihin.”

Espoon Kilpauinnin seurasydän on Tuija Manninen

”Tuija tekee valtavan työmäärän nuorten ryhmän eteen, toimii seuran tukena ja auttaa nuorten ryhmän asioissa, järjestää leirit, kisamatkat, tsemppaa ja kannustaa kaikkia uimareita, tekee someviestintää ja on valmis auttamaan ja toimimaan ihan jokaisen uimarin eteen. Tuija on nuorten ryhmän sydän ehdottomasti!”

Haukiputaan Heiton uintijaoston seurasydän on Teemu Sivonen

”Teemu on ollut mukana toiminnassa jo pitkään muun muassa perhevuoron valvontavuorossa. Hän on toiminut toimitsijana niin omissa kisoissa kuin apuna muiden seurojen järjestämissä kisoissa. Teemu on myös monesti ollut viimeisten joukossa purkamassa kisoja vetäen kisaköysiä altaasta.”

Helsingfors Simsällskapin seurasydän on Olga Tuominen

”Olga on aktiivinen joukkueenjohtaja sekä kilpailutoiminnassa toimitsijavastaava. Olga on luonut uudenlaisen ilmapiirin toimitsijoiden keskuuteen kilpailuissa, mikä näkyy suurena määränä vapaaehtoisia toimitsijoita kilpailuissamme. Olga on iloinen, kannustava ja mukaansatempaava tyyppi, joka saa porukan hyvälle tuulelle ja nauttimaan seuratoiminnassa mukana olosta! Olga on suuren kiitoksen ja seurasydämen todella ansainnut tekemästään työstä seuramme hyväksi."

Riihimäen Uimaseuran seurasydän on Sanna Ruponen

”Sanna valmentaa seuramme junioreita, tuuraa aktiivisesti muissa ryhmissä, kiertää kaikissa ryhmänsä kisoissa, on hallituksessa todella aktiivisena toimijana muun muassa varainkeruun ja valmennuksen asioissa, pyörittää valmennusryhmien MyClubia ja auttaa ihan aina, kaikessa. Sen lisäksi Sanna on erittäin tykätty niin uimareiden, kanssavalmentajien kuin muunkin seuraväen keskuudessa. Ilman Sannaa ei olisi meidän seuraa!”

Uimaseura Kangasalan Kuohun seurasydän on Matti Putila

”Matti on vuosia toiminut seuran vapaaehtoistyöntekijänä, hän on tiedolla ja taidolla kehittänyt erityisuimareiden uimataitoja uimaopetuksesta kilpauintiin asti, sen lisäksi hän on ollut kouluttamassa nuoria uimaohjaajia erityisuimareiden opetuksessa. Ilman Mattia emme pärjäisi.”

Uinti Tampereen seurasydän on Kirsi Heittokangas

”Kirsi on tullut seuran toimintaan mukaan vanhempana. Lasten uintiharrastuksen loputtua, Kirsi on jatkanut seurassa entistä aktiivisemmin. Hän on kehittänyt muun muassa kilpailutapahtumien tekniikkaa uudelle tasolle ja muutenkin ollut aktiivinen seuratoiminnan kehittäjä myös hallinnon puolella.”

Jyväskylän Saukkojen seurasydän on Reija Häkkinen

”Seurakoordinaattorimme Reija pitää konepellin alla rattaat pyörimässä. Olipa kyse viestinnästä, varauksista tai varainhankinnasta, vastaus löytyy Reijalta.”

Uimahyppääjien kerho Härvelin seurasydän on Liisa Kähkönen

”Liisa on aktiivinen vapaaehtoinen, joka auttaa aina pyydettäessä. Omien hyppyjen ohella hän toimii aktiivisesti kilpailuissa toimitsijana ja on auttanut hankkimaan uusia valmentajia sekä tuuraa tarvittaessa valmennuksessa. Liisa on innovatiivinen seuratoimintojen kehittämisessä ja uudistamisessa.”

Simmis Wandan seurasydän on Taru Koivu-Reinikkala

”Taru on aina suurella sydämellä ollut mukana talkooporukassa miehensä Vesan kanssa. Vaikka Taru lopetti työt meidän seurassamme, on hän kuitenkin vielä aktiivisesti mukana talkooporukassa ja aina valmis auttamaan. Taru on meidän seuran luottopakki."

Kemin Työväen Uimareiden seurasydän on Marja-Leena Viinamäki

”Mantsu on vuosikymmeniä tehnyt työtä seuramme eteen. Valmentanut uimareita aina kansainväliselle tasolle saakka, ollut mukana talkoissa suurella sydämellä, on aina valmis toimimaan, on kannustava ja innostava. Timanttinen toimija, todellinen seurasydän.”

Ålands Simförening seurasydän är Rasmus Westerback

"Rasmus har jobbat som ideell ledare för fridykningen i många år. Han är engagerad, kunnig och inspirerande. Han hjälper även till exempel i tävlings-grupperna och håller träningar ibland för att delge om sina kunskaper i tex andningsteknik. Överlag en hjärtlig och välkomnade personlighet och enormt kunnig inom fridykningen."

Helsingin Uimareiden seurasydän on Kati Mattila

”Kati on ollut huoltajana leireillä sekä kilpailumatkoilla ja hän on paikalla lähes aina kisassa kuin kisassa. Lisäksi hän on hoitanut ennen leiriä matkajärjestelyjä. Lisäksi Kati on kouluttautunut ensin 2. luokan tuomariksi ja edelleen 1. luokan tuomariksi. Kati on myös tuurailemassa ja auttamassa valmentajia ahkerasti. Kaiken tämän päälle Kati tuli kesken kauden hallitustyöskentelyyn mukaan. Kati on aina valmis uusiin haasteisiin ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Seuran tehtäviä suorittaessaan hän on aina iloinen ja kannustava muita kohtaan. Hän haluaa ajatella aina asioista hyvää, mutta on samalla myös oikeudenmukainen ja jämpti.”

Orca Helsingin seurasydän on Juha Koivuniemi

"Juha on osallistunut kuluvalla vuodella kaikkiin seuramme kilpailuihin vapaehtoisena toimitsijana. Juha on huhupuheen mukaan kiertänyt toimitsijana valtaosan Etelä-Suomen uintikisoista erilaisissa rooleissa.”

Hämeenlinnan Uimaseuran seurasydän on Matti Kontio

”Matilla on aina positiivinen ja iloinen asenne. Hän on kannustava ja aina valmis auttamaan. Matti huolehtii seuran tietoteknisistä asioista. Tiukoissakin paikoissa Matti toimii johdonmukaisesti, rauhallisesti ja on aina hymy herkässä. Hän on ollut mukana seuran toiminnassa monien vuosien ajan suurella sydämellä.”

Hyvinkään uimaseuran seurasydän on Anne Boman

”Anne on jo monta vuotta tehnyt seuran eteen monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Hän on toiminut hallituksessa luottamustehtävissä. Vastannut johtokunnassa uimakouluista ja toiminut puheenjohtajana. Vaikka Annella on paljon vastuutehtäviä, silti hän on aina mukana tuomarina seuran kisoissa sekä tekemässä yleisiä asioita kuten siivoamassa seuran salia. Anne johtaa esimerkillään ja onkin esimerkillinen vapaaehtoinen, varsinainen Seurasydän.”

Uinti Turun seurasydän on Ville Aaltonen

”Uinti Turku järjesti viime kesänä Rollo- uinnit ja ilman Villen panostusta Rollojen järjestelyissä ei olisi saatu niin hienoa tapahtumaa Turkuun. Ville ottaa osaa suunnitteluun, antaa ehdotuksia, ryhtyy toteuttamaan niitä ja varmistaa vielä, että kaikki tehtävät, joita hän on hoitanut, tulee myös hoidettua. Ville toimii aktiivisesti myös seuran omissa kisoissa, kisojen kuntoon laittajana ja purkajana. Omalla panostuksellaan seuran vapaaehtoisena Ville myös innostaa muita vapaaehtoisia toimimaan seuran hyväksi.”

Järvenpään Uintiklubin seurasydän on Pirkko Hankonen

Kouvolan Uimareiden seurasydän on Suvi Virtanen

”Suvi on ollut yli kymmenen vuotta seuran toiminnassa mukana kaikissa rooleissa; vanhempana, uimaopettajana, valmentajana ja hallitusaktiivina. Suvi on toiminut seuran johdossa sitkeästi ja pitkäjänteisesti poikkeusolojen (koronapandemia) aiheuttamien epävarmuuksien ja haasteiden aikana ylläpitääkseen lasten ja nuorten uintiharrastusta. Suvi omaa ilmiömäisen kyvyn reagoida nopeasti ja ratkaisukeskeisesti äkillisesti muuttuviin tilanteisiin. Suvi luo omalla esimerkillään positiivista ilmapiiriä ja on saanut houkuteltua mukaan uusia aktiiveja seuran toimintaan mukaan.”

Oulun Lohien seurasydän on Elina Ryynänen

”Elina toimii seurassamme useassa eri roolissa ja on aina valmis auttamaan missä tahansa tehtävässä.  Hän on mukana muuan muassa johtokunnassa, kilpailuiden järjestämisessä ja saattaapa hänet bongata myös altaan reunalta valmentamasta tai seuran vuoroilla uimahallin aulasta. Elina hoitaa asioita suurella sydämellä ja on aina valmis kehittämään niin itseään kuin seuraakin. Elina on positiivinen, muita kannustava ja osaa katsoa asioita monesta eri näkökulmasta. Elina on siis todellinen Seurasydän!”

Vaasan Uimaseura - Vasa Simsällskap ry:n seurasydän on Markus Lamminmäki

”Vaasan Uimaseuran järjestämien kilpailuiden valvomon johtajana tunnettu Markus Lamminmäki on seurasydän-tunnustuksen ansainnut vuosikausien pitkän ja merkittävän vapaaehtoistoiminnan ansiosta. Markus tekee vuosittain valtavan määrän vapaaehtoistyötä seuran kilpailutapahtumien eteen. Markus on kisa-aamuina hallilla ensimmäisten joukossa paikalla valmistelemassa ajanottoa kilpailupäivään, ja viimeisien joukossa kisojen jälkeen lähettämässä tuloksia tilastoitavaksi. Markus myös ylläpitää ja huoltaa ajanottolaitteistoa, on aina valmiina joustamaan sekä esimerkillisesti opastaa mielellään myös muita toimitsijoita eri tehtäviin. Markuksen osaaminen, asenne ja suuri seurasydän on yksi ainesosa Vaasan Uimaseuran järjestämien kilpailuiden onnistumisen reseptistä.”

Iisalmen Uimareiden seurasydän on Anna-Kaisa Lyytikäinen

”Kaisa on toiminut useita vuosia seuran hallituksessa. Hän on iso osa seuran vapaaehtoista toimintaa ja  toimii seuran aamutiimissä lasten ja nuorten harjoituksissa varmistamassa toiminnan turvallisuutta ja sujuvuutta. Hän on aktiivisesti mukana seuran tapahtumissa ja talkootoiminnassa. Kaisa on aina valmis auttamaan ja osallistumaan kaikkeen seuran toimintaan. Kaisa on osallistunut aktiivisesti erilaisiin ohjaaja-, turvallisuus- ja uinninvalvojan koulutuksiin. Kaisa on innostava, kannustava ja iloinen seurasydän!”

Rauman Uimaseuran seurasydän on Sanna Mattila

”Sanna on tarttunut seuran ohjaksiin muutoksia täynnä olevassa tilanteessa ja tehnyt paljon pyyteetöntä työtä seuratoiminnan jatkumisen puolesta. Sanna kohtaa kaikki ihmiset aina lämpimästi ja aidosti heistä kiinnostuen. Ilman Sannaa ei Rauman Uimaseura pyörisi!”

TaTU Tampereen seurasydän on Tiina Tuominen

”Tiina on toiminut seurassamme jo vuosia erilaisissa rooleissa. Hän on sydämellinen, auttavainen ja lempeä äiti-hahmo, joka jaksaa edelleen ilahduttaa meitä positiivisuudellaan. Tiinalla on suuri seurasydän, joka hehkuu lämpöä ympärilleen.”

Cetus Espoon seurasydän on Marjokaisa Ryhänen

”Mrs Cetus Vesipallo on kehittänyt Cetuksen vesipallotoimintaa jo vuosien ajan. Hän on omalla toiminnallaan edistänyt Cetuksen nousua yhdeksi Suomen suurimmista ja menestyksekkäimmistä vesipalloseuroista. Hän kehittää seurassamme yhteisöllisyyttä yli lajirajojen.”

Lappeenrannan Uimareiden seurasydän on Sari Salo

”Sari on aktiivisesti mukana seuratoiminnassa ja tekee hienoa vapaaehtoistyötä. Hän on tuttu näky niin omissa kisoissa toimitsijana, talkootehtävissä kuin monissa muissakin tehtävissä ja aina hymy huulilla. Sari luo upealla positiivisella asenteella ympärilleen ilmapiirin, johon kenen tahansa on helppo tulla mukaan.”

Kokkolan Uimaseuran seurasydän on Jani Nissinen

”Jani Nissinen tekee Kokkolan uimaseurassa kilpailusihteerin tehtäviä niin uimahyppyjen kuin unninkin puolella. Hän tekee tehtävää puhtaasi omasta innostaan. Lisäksi hän pyrkii osallistumaan muihinkin seuran talkoisiin aina kuin mahdollista. Hän haluaa kehittää seuran kilpailujärjestelmää (tekniikan osalta) ja on aina valmis kouluttamaan uusia osaajia kilpailujen teknisiin tehtäviin. Toimitsijakutsut kisoihin ovat aina iloisia ja hän on luonut positiivisen ilmapiirin kilpailujen toteuttamiseksi.”

Mikkelin Uimaseuran seurasydän on Anu Lepistö

”Anu Lepistö tuli seuran toimintaan mukaan oman lapsen uintiharrastuksen myötä. Hän on osoittanut aitoa kiinnostusta seuran toimintaan sekä toimivuuteen. Hän on myös tuonut omaa osaamistaan seuran taloudenhoitoon toimien usean vuoden ajan Mikkelin Uimaseuran rahastonhoitajana. Hän on toiminut seuran järjestämissä uintikilpailuissa muuan muassa tuomarina, kilpailun johtajana, ajanottajana, käännöstarkastajana kuin lähettäjänäkin. Kisamatkoilla Lepistö on usein katsomossa tukemassa ja kannustamassa uimaseuran uimareita.”

Uimaliitto onnittelee kaikkia palkittuja!

Asiasanat

Seurasydän