Kesäkuun kansalliset arvokilpailut peruuntuvat

#UUTINEN #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 24.3.2020

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa varaudutaan laajempaan koronaviruspandemiaan. Valtioneuvosto on todennut yhdessä tasavallan presidentin kanssa, että Suomessa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.  

Suomen Uimaliitto kantaa vastuuta jäsenistöstään ja tahtoo kaikin keinoin edistää heidän terveyttään ja hyvinvointiaan. Tämän vuoksi 23.3.2020 Uimaliitto on päättänyt seuraavista toimenpiteistä: 

  • Rollo-tapahtumaa ei järjestetä 5.–10.6.2020 Tampereella.  

  • Ikäkausimestaruusuinteja ei järjestetä 12.–14.6.2020 Jyväskylässä. 

  • Taitouinnin SM-kilpailuja ei järjestetä 12.–14.6.2020 Kuopiossa. 

  • Uimahyppyjen SM-kilpailuja ei järjestetä 12.–14.6.2020 Helsingissä. 

  • Uinnin SM-kilpailuja ei järjestetä 25.–28.6.2020 Helsingissä. 

  • Uimaliiton luvalla järjestettäviä kilpailu- tai turnaustapahtumia ei järjestetä 30.6.2020 asti. 

Päätösten taustalla on koronaviruspandemiasta johtuva laajamittainen toimintojen rajoitus Suomessa. Rajoitusten myötä urheilijoiden harjoitusmahdollisuudet ovat oleellisesti heikentyneet eivätkä ne ole Suomessa alueellisesti tasavertaiset.

Suomen Uimaliitto seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja arvioi käytettävissä olevan tiedon perusteella mahdollisuuksia järjestää näyttökilpailuita tarpeen mukaan sovelletuin järjestelyin myöhemmin vuoden 2020 aikana.

Sitoudutaan yhteisesti valtiojohdollisiin toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Pidetään yhdessä huolta yhteisöistämme ja lähimmäisistämme, sekä innovoidaan toimintatapoja poikkeusolojen vuoksi muuttuneessa arjessa. Fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen on nyt avainasemassa seuratoiminnassakin.

Seuraamme koronavirustilannetta etusivun ilmoitustaululla 

Tiedustelut  

Sanna Airaksinen 
Toiminnanjohtaja  
Suomen Uimaliitto 
sanna.airaksinen@uimaliitto.fi
040 5499 626

Asiasanat

Koronavirus

Lisää vastaavia uutisia