Uimaliiton viesti uintiurheilun toimijoille koronavirustilanteesta

#BLOGI #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 5.3.2021

Koronapandemia on koetellut meitä kaikkia. Kyseessä on, kuten kaikki tiedämme, vakava tarttuva tauti, minkä vuoksi Suomi on muiden maiden tavoin joutunut turvautumaan koviinkin rajoitustoimiin.

Tilanne haastaa arkeamme ja sitä kautta koskettaa ja vaikeuttaa normaalia harrastus- ja kilpailutoimintaa myös uintiurheilussa. Se, että emme pääse harjoittelemaan ja kilpailemaan kuten olemme tottuneet turhauttaa meitä kaikkia.

Samalla, kun haluamme päästä mahdollisimman nopeasti normaaliin arkeen kiinni myös urheilussa, meidän tulee huomioida vallitseva tilanne ja että terveys on etusijalla. Tautitilanne vaihtelee alueittain paljonkin ja on todella tärkeää, että seuraamme tarkasti hallituksen lisäksi aluehallintovirastojen ohjeistuksia tilanteessa.

Uimaliitto ja seurat yhdessä Olympiakomitean kanssa ovat olleet ja ovat edelleen aktiivisesti päättäjiin yhteydessä, jotta löydettäisiin keinoja, joilla harjoitteleminen ja kilpaileminen mahdollisimman monille olisi tässä tilanteessa mahdollista.

Suomen Uimaliitto on muistuttanut kaupunkeja ja kuntia harrastustoiminnan merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille ja vedonnut useaan otteeseen, että koronarajoitusten puitteissa löydettäisiin ratkaisuja, jotka mahdollistaisivat uintiharrastus- ja uimataitotoiminnan jatkumisen uimahalleissa.

Liitto on lausunnoissaan nostanut esille uintiurheilun erityispiirteitä sekä seurojen hyvää sitoutumista koronarajoituksiin ja eri ohjeistusten noudattamiseen. Lisäksi Uimaliitto on vedonnut ikäkausimaajoukkueen sekä nuorten ja aikuisten maajoukkueiden uimareiden harjoittelun ja kilpailemisen sallimisen puolesta.

Yhteistyössä seurojen kanssa työstetään ratkaisuja kesän kansallisen tason kilpailuiden mahdollistamiseksi ja tavoitteena on saada tapahtumia järjestettyä, vaikka se vaatisi erikoisjärjestelyitä. Liitto tiedottaa tapahtumien järjestelyistä heti, kun se on mahdollista.

Sekä Uimaliitto että seurat tekevät parhaansa uintiurheiluharrastuksien mahdollistamiseksi, ja toivomme vanhemmilta, valmentajilta ja harrastajilta kärsivällisyyttä ja ymmärrystä tilanteeseen.

Suomen Uimaliitto

Asiasanat

Koronavirus

Lisää vastaavia uutisia