WPS pitää parauinnin pysähdyksissä syksyyn asti

#UUTINEN #UINTI 2.4.2020

Kansainvälisestä parauintitoiminnasta vastaava World Para Swimming on ilmoittanut jatkavansa toimintaa aikaisintaan 1. syyskuuta 2020 koronavirustilanteen vuoksi. Maaliskuun puolivälissä WPS ilmoitti toukokuun lopulle päivätyt parauinnin avoimet EM-kilpailut siirretyksi heinäkuulle. Nyt EM-kilpailut siirtyvät edelleen, ja tarkkaa ajankohtaa WPS ei vielä pysty ilmoittamaan. Suomi on nimennyt EM-uinteihin seitsemän uimarin joukkueen.

Myös luokittelu on jäissä kilpailujen ohella

Siirron kohteena on myös muita kansainvälisiä parauinnin suurtapahtumia. Esimerkiksi World Series -sarjan tämän kauden loput kilpailut peruuntuvat tai siirtyvät myöhemmin ilmoitettavien tietojen mukaisesti. Myös kansainvälinen luokittelutoiminta on jäissä syksyyn asti.

Oma lukunsa on myös vuoden 2021 parauinnin MM-kilpailut, jotka on tarkoitus järjestää Funchalissa, kuten tämän vuoden EM-uinnitkin. Tokion paralympialaiset on jo kuitenkin siirretty kesän 2021 lopulle (24.8.-5.9.), mikä asettaa syyskuun lopulle kaavailluille MM-kilpailuille siirtopaineita. WPS etsii kesän 2021 MM-uinneille uutta ajankohtaa.

Siirtyvät tai peruuntuvat World Series -kilpailut

9.-12.4. Sheffield GBR
16.-18.4. Indianapolis USA
1.-3.5. Singapore
18.-21.6. Berliini GER

WPS:n nettisivut: www.paralympic.org/swimming