Jallow ja Teijonsalo aloittivat Helsinki Swim Meetin 50 metrin selkä- ja vapaauinnilla

#UUTINEN 22.4.2021

Fanny Teijonsalo ui alkuerissä 50 vapaauinnin aikaan 25.55.

Naisten 50 metrin selkäuinnissa Helsinki Swim Meetissä kilpailevat torstaina suomalaishuipuista Mimosa Jallow ja Fanny Teijonsalo, kirittäjänä itävaltalainen Caroline Pilhatsch. Jallowilla on hallussaan matkan Suomen ennätys ajalla 27.42. Pilhatsch pitää hallussaan Itävallan ennätystä ajalla 27.77.

Jallow ui rutiinisuorituksella illalla käytävään finaaliuintiin ajalla 29.00 voittaen oman alkueränsä. Teijonsalo oli toisessa alkuerässä toinen ajalla 28.55 sivuten samalla omaa ennätystään. Pilhatsch oli alkuerien nopein ajalla 28.37, mikä ennakoi jännittävää finaalia illalle.

Naisten 50 metrin vapaauinnin alkuerässä nopeinta vauhtia piti ruotsalainen Michelle Coleman ajalla 25.02. Toiseksi ui Teijonsalo ajalla 25.55 ja Jallow kolmas ajalla 26.15.

– Paremmin meni kuin odotin, aloitettiin tällä viikolla vähän kovempi treenijakso, joten ei ole ihan freshein kroppa täällä, mutta finstan selässä kuitenkin ennätyksen sivuaminen ja ihan hyvä vapari perään, Teijonsalo kertasi aamua.

– Toivottavasti aamun ajoista parannetaan, Teijonsalo ennakoi iltaa.

Tiukkaa taistelua miesten 200 metrin rintauinnissa

Helsinki Swim Meetin avauspäivänä mielenkiinto kohdistuu miesten 200 metrin rintauintiin. Matti Mattsson saa kivikovan vastuksen saksalaisesta Marco Kochista sekä itävaltalaisesta Christopher Rothbauerista.

Päivän alkuerissä Rothbauer oli nopein ajalla 2:14.62. Mattsson ja Koch kohtasivat jo aamuerässä ja tulivat maaliin lähes samaan aikaan. Mattsonille kello näytti 2:15.62 ja Kochille sadasosan vähemmän.

Suomen tähtiuimari on jo aikaisemmin rikkonut Tokion olympialaisten A-rajan ajalla 2:10.30. Mattssonilla on hallussaan myös Suomen ennätys matkalta ajalla 2:08.95. Myös Koch ja Rothbauer ovat alittaneet Tokion olympialaisten A-rajan.

Rothbauer piti aamulla hyvää vauhtia myös 50 metrin rintauinnissa ja kellotti uuden ennätyksensä 27.66. Rothbauerin aikaisempi ennätys matkalta oli 27.83.

Illan finaalit näet suorana lähetyksenä kello 18–20 TV5-kanavalta sekä Discovery+-palvelusta!

Katso kaikki aamun tulokset täältä

Kirjoittaja: Akseli Lautiainen

Kirjoittaja on Laajasalon opiston urheilujournalismin opiskelija. Uimaliitto tekee yhteistyötä Laajasalon opiston kanssa.

Asiasanat

Helsinki Swim Meet

Lisää vastaavia uutisia