Matti Mattsson ui Suomen ennätyksen Helsinki Swim Meetin avauspäivänä

#UUTINEN #UINTI 22.4.2021

Matti Mattsson paransi 200 metrin rintauinnin SE-lukemia liki puolella sekunnilla.

Helsinki Swim Meetissä nähtiin torstai-iltana huikeat finaalit, kun Matti Mattsson paransi nimissään ollutta pitkän radan 200 metrin rintauinnin Suomen ennätystä. Uusi ennätysaika on 2:08.51. Edellinen ennätys oli vuodelta 2013.

Mattsson ui miesten 200 metrin rintauinnissa kovassa seurassa, kun hän sai haastajakseen Marco Kochin Saksasta ja Christopher Rothbauerin Itävallasta.

– Kyllä nämä ennätyksen rikkomiset ovat äärettömän hienoja asioita. Kahdeksan vuotta on mennyt edellisestä Suomen ennätyksestä, joten iso kivi tippui sydämeltä, kun pääsin vihdoin rikkomaan sen, Mattsson kertoo.

Mattsson on alittanut jo olympiarajan ja tähtää seuraavaksi toukokuun EM-kilpailuihin. 

– Kovempia aikoja lähdetään hakemaan kesällä. Euroopan mestaruuskilpailut on seuraavaksi, ja on tarkoitus uida 100 ja 200 metrin rintauinnissa ja siitä mennään kohti olympialaisia.

Torstai-illan finaaleissa naisten 100 metrin rintauinnin finaaleissa nähtiin totutun kovaa tasoa. Jenna Laukkanen lähti finaaliin alkuerien nopeimpana. Finaalissa voiton vei Ida Hulkko ajalla 1:07.32.

Erän kolmanneksi sijoittunut Veera Kivirinta paransi omaa ennätystään yli sekunnilla ja oli todella iloinen suorituksestaan.

– Nyt Tampereella, kun on aloitettu uimaan satasta, niin olen tosi tyytyväinen, kun sekunnilla parani ennätys. Tämä oli tosi hyvä uinti. Osasin odottaa ennätystä ja nyt kun se parani noin paljon, niin olen ansainnut sen. En onneksi hyytynyt niin paljon, kun aamulla, Kivirinta kertoo.

Kivirinnan valmentaja Jere Jännes oli tyytyväinen valmennettavansa suoritukseen. 

– Tosi hyvä aika ja pitkästä aikaa menee eteenpäin. Hän oli nyt kahdeksas suomalainen, joka menee pitkällä radalla alle 1:10.00 ja aika on matkalla Suomen kaikkien aikojen tilastossa viides.

Helsinki Swim Meet jatkuu perjantaina. Finaalit ovat jälleen katsottavissa TV5-kanavalla sekä discovery+-palvelussa kello 18–20.

Kirjoittaja: Katriina Latvasalo

Kirjoittaja on Laajasalon opiston urheilujournalismin opiskelija. Uimaliitto tekee yhteistyötä Laajasalon opiston kanssa.

Asiasanat

Helsinki Swim Meet

Lisää vastaavia uutisia