Avoimet harjoitukset starttasivat Helsinki Swim Meetin

#UUTINEN #UINTI 21.4.2021

Helsinki Swim Meetin avoimet harjoitukset uitiin Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa keskiviikkona.

Avoimet harjoitukset avasivat Helsinki Swim Meetin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa keskiviikkona. Koronaviruksen tuomat haasteet ja rajoitukset ovat luonnollisesti läsnä tapahtumassa. 

Avoimissa harjoituksissa altaassa nähtiin lähes kaikki uimarit, ja ensimmäisenä harjoituksensa starttasivat unkarilaiset. Unkarista tapahtumaan osallistuvat supertähti Katinka Hosszún lisäksi Laura Vanda Ilyés, Evelin Verrasztó, Balázs Holló, Eszter Békési, Richárd Bohus, Péter Bernek ja Dávid Verrasztó

Hosszú ja Vanda Ilyés haastavat Jenna Laukkasen 200 metrin sekauinnissa ja perjantaina Eszter Békési hyppää altaaseen Laukkasen ja Laura Lahtisen kiriseuraksi 200 metrin rintauinnissa. 

Richárd Bohus haastaa torstaina Suomen Ari-Pekka Liukkosen 100 metrin vapaauinnissa, mutta Liukkonen saattaa yrittää matkalla 50 metrin väliaikaa. Péter Bernek ja Dávid Verrasztó puolestaan ottavat toisistaan mittaa 400 metrin sekauinnissa.

Kisojen ylivoimaisesti menestynein uimari Hosszú valmistautuu kesän olympialaisiin, ja kisojen ohessa hänestä tehdään myös elokuvaa.

Unkarin ja Suomen uimareiden lisäksi Helsinki Swim Meetissä nähdään uimareita myös Saksasta, Itävallasta, Ruotsista ja Norjasta.

Caroline Pilhatsch pitää Mäkelänrinteen puitteista. Itävaltalainen haastaa Helsingissä Mimosa Jallowin 50 ja 100 metrin selkäuinneissa.

– Saavuin Suomeen keskiviikkona yhden aikoihin. Rakastan kisaamista täällä ja olen erittäin innoissani. Tavoitteeni on askel askeleelta parantaa suorituksiani näissä kisoissa, Pilhatsch kommentoi. 

Myös nuori suomalaislupaus Ronny Brännkärr on innoissaan tapahtumasta, ja kovatasoinen kansainvälinen kilpailu on iso plussa tähän kohtaan kautta. 

– Tosi hieno juttu koronan keskellä, että saadaan tämmönen kilpailu järjestettyä. Mukava päästä kisaamaan kunnolla, ettei tarvitse yksin uida, kertoo Brännkärr.

Saksan Marco Koch on Unkarin Katinka Hosszún ohella yksi menestyneimpiä uimareita kilpailuissa. Koch on Suomen Matti Mattssonille tuttu kilpakumppani. Tämä kaksikko nähdään altaassa ensi kertaa torstaina 200 metrin rintauinnin merkeissä. Lue Mattssonin mietteet Kochin kohtaamisesta täältä.

 

Kahden päivän kisat starttaavat torstaiaamuna Mäkelänrinteessä. Katso finaalit suorana lähetyksenä TV5-kanavalta tai Discovery+-palvelusta torstaina ja perjantaina kello 18–20!

 

Aikataulu ja tulokset

Kilpailussa uidaan molempina päivinä kaksi jaksoa. Aikataulu on molempina päivinä sama:
Alkukilpailut kello 10.00–12.00
Loppukilpailut kello 18.00–20.00

Lajikohtaiset osallistujaluettelot: https://www.livetiming.fi/program.php?cid=5800&session=1

Liveseuranta: https://www.livetiming.fi/live.php?cid=5800&session=1

Tulokset: https://www.livetiming.fi/results.php?cid=5800&session=1

 

Kirjoittaja: Veeti Tuokko 

Kirjoittaja on Laajasalon opiston urheilujournalismin opiskelija. Uimaliitto tekee yhteistyötä Laajasalon opiston kanssa

Asiasanat

Helsinki Swim Meet

Lisää vastaavia uutisia