Helsinki Swim Meet 2021 päättyi upeissa suomalaistunnelmissa – olympiarajoja ja Suomen ennätyksiä

#UUTINEN 23.4.2021

Ari-Pekka Liukkonen voitti 50 metrin vapaauinnin ajallaan 21.92.

Ari-Pekka Liukkonen onnistui perjantaina Helsinki Swim Meetin iltajaksossa omassa tavoitteessaan 50 metrin vapaauinnin finaalissa ja rikkoi Tokion olympialaisten A-rajan. Liukkonen ui loppukilpailun voittoon ajalla 21.92 ja alitti rajan näin ollen yhdeksällä sadasosalla.

Liukkonen piti omaa uintiaan tasaisempana suorituksena.

– Edellisissä uinneissa joku tietty osa-alue on ollut tosi huono, mutta nyt oli tasaisen hyvää. Ei huippuonnistuminen, mutta paras tähän kauteen ja paras pariin vuoteen. Samalla rajan rikkoutuminen helpottaa tietysti valmistautumista tuleviin arvokisoihin.

Liukkonen asettaa itselleen EM-kilpailuihin kaksi selkeää tavoitetta.

– Neljässä edellisissä pitkän radan EM-kisoissa olen ollut 50 metrin vaparissa finaalissa, niin mieluusti jatkaisin sitä sarjaa. Olisi myös hienoa saada tsempattua Antonia (Herrala) ja Nicolasta (Lia) kohti olympiarajoja, niin saataisiin Jyväskylästä koko kolmikko mukaan, hän kertoo.

Hulkko voittoon 50 metrin rintauinnissa Mattssonille jälleen Suomen ennätys

Naisten 50 metrin rintauinnissa käytiin kovatasoinen finaali, jossa oli mukana ainoastaan suomalaisia. Voittajaksi kauhoi suvereeniin tyyliin Ida Hulkko ajalla 30.80, jättäen toiseksi tulleen Jenna Laukkasen 79 sadasosan päähän. Veera Kivirinta sijoittui kolmanneksi.

Hulkko otti kilpailun voiton hyvin rauhallisesti.

– Ihan hyvä fiilis, aika perussuorittamista. Ei mitään ihmeellistä, Hulkko kommentoi.

Hulkon katseet on jo suunnattu toukokuussa käytäviin Budapestin EM-kilpailuihin.

– Painetaan vielä kovaa duunia ja kevennetään muutama päivä ennen kisoja. Ei ruveta sen ihmeempiä vääntämään.

Matti Mattsson jatkoi siitä mihin torstaina jäi ja rikkoi päätöspäivän iltajaksossa jälleen yhden Suomen ennätyksen. Hän kukisti 100 metrin rintauinnin finaalissa ulkomaiden huiput Saksan Marco Kochin sekä Itävallan Christopher Rothbauerin kirjaten uudeksi SE-ajaksi 1:00.46.

Mattssonin mietteitä perjantain Suomen ennätyksestä voit lukea täältä

Kirjoittaja: Pauli Pekkanen

Kirjoittaja on Laajasalon opiston urheilujournalismin opiskelija. Uimaliitto tekee yhteistyötä Laajasalon opiston kanssa.

Asiasanat

Helsinki Swim Meet