Davin Lindholm paransi uudelleen nuorten Suomen ennätystään

#UUTINEN #UINTI 22.4.2021

Davin Lindholm paransi 50 metrin rintauinnissa pitkän radan nuorten Suomen ennätystä kahdesti torstaina.

Matti Mattssonin SE:n lisäksi Helsinki Swim Meetin torstai-illassa nähtiin myös muita ennätyksiä. Davin Lindholm paransi uudelleen finaalissa aamujaksossa uimaansa 50 metrin rintauinnin nuorten Suomen ennätystään. Lindholmin alkuerissä uima ennätysaika 28.58 alittui kahdeksalla sadasosalla. Nuori mies oli finaalin jälkeen iloisella tuulella.

– Hyvät fiilikset. Lähdin iltaan parantamaan reaktioaikaa ja aika parani sitä myöten. Nämä kisat ei olisi voinut paremmin alkaa, olen tosi iloinen, että kisat on saatu järjestettyä, Lindholm kommentoi.

Parauimari Nader Khalili hurjasteli torstaina kaksi S14-luokan pitkän radan Suomen ennätystä. Khalili paransi nimissään olleita ennätyksiä 100 metrin selkäuinnissa aikaan 1:04.15 ja 400 vapaauinnissa aikaan 4:21.21.

Niko Mäkelä ui 50 metrin perhosuinnissa 24.57 ja jäi voittajasta, Norjan Nicolas Liasta 37 sadasosaa. Mäkelä oli omaan uintiinsa hyvin tyytyväinen.

– Oli selkeästi parempaa menoa kuin aamulla. Tällä kaudella on ollut vaikeuksia perhosessa tekniikan kanssa. Kuitenkin vajaalla puolella sekunnilla kauden parasta, niin olen tosi tyytyväinen.

Mäkelällä on huomenna edessä 100 metrin perhosuinti. Hän ei vielä osannut sanoa, mitä siitä lähdetään hakemaan.

– Pitää vielä katsoa, mitä tehdään sen kanssa. Uidaanko koko matka vai pelkkä finsta, en osaa vielä sanoa. Mietitään valmentajan kanssa.

Liukkonen jälleen lähempänä olympiarajaa

Ari-Pekka Liukkonen kellotti 100 metrin vapaauinnissa ensimmäisen puolikkaan aikaan 22.10, joka on hänen paras noteerauksensa matkalla tänä vuonna. Tokion olympialaisten A-raja on 22.01.

Liukkosella on heti perjantaina uusi mahdollisuus rajan rikkomiseen, kun edessä on vapaauinnin 50 metrin kilpailu.

Naisten 50 metrin vapaauinnissa Inka Vahtola (26.43) ja Helmi Jouhten (26.68) rikkoivat molemmat nuorten EM-kisojen B-rajan.

Helsinki Swim Meet jatkuu perjantaina. Finaalit ovat jälleen katsottavissa TV5-kanavalla sekä discovery+-palvelussa kello 18–20.

Kirjoittaja: Pauli Pekkanen

Kirjoittaja on Laajasalon opiston urheilujournalismin opiskelija. Uimaliitto tekee yhteistyötä Laajasalon opiston kanssa.

Asiasanat

Helsinki Swim Meet

Lisää vastaavia uutisia