Hulkko ja Laukkanen tähdittävät naisten 100 metrin rintauintia – Helsinki Swim Meetin alkuerissä rikottiin nuorten Suomen ennätys

#UUTINEN #UINTI 22.4.2021

Jenna Laukkasella on illalla edessä 100 metrin rintauinnin sekä 200 metrin sekauinnin finaali.

Naisten 100 metrin rintauinnin alkuerien kovinta vauhtia Helsinki Swim Meetissä torstaina pitivät odotetusti Jenna Laukkanen ja Ida Hulkko.

Laukkanen oli erien nopein ajalla 1:08.51 ja Hulkko toinen ajalla 1:08.70. Porin Uimaseuran Anniina Murto ui oman ennätyksenä ja oli aamun kolmas 1:09.45.

Laukkanen lähtee levollisin mielin kohti iltaa.

– Vähän enemmän vielä rentoutta omaan tekemiseen. Pidetään fokus siinä, niin hyvä siitä tulee, hän kommentoi.

Laukkasella on illalla edessä myös 200 metrin sekauinnin finaali. Hän kohtaa kaksi kovaa unkarilaista, Laura Vanda Ilyésin sekä supertähti Katinka Hosszún. Hosszú oli niin ikään mukana rintauinnin alkuerissä, mutta ei selviytynyt finaaliin asti. Laukkasen mukaan Hosszúlta saa kiriapua radalla.

– Katinka on myös niin rento tyyppi, että hänen kanssaan pystyy vähän läppää heittämään ennen kisaa. Siitä saa kivaa lisäboostia.

Davin Lindholmille uusi nuorten Suomen ennätys, Liukkosella tähtäin olympiarajassa

Miesten rintauinnin 50 metrillä nähtiin alkuerissä uusi pitkän radan nuorten suomen ennätys, kun vuonna 2004 syntynyt Davin Lindholm pysäytti kellon aikaan 28.58. Aiempi ennätys 28.66 oli uitu Tuomas Pokkisen toimesta.

Ari-Pekka Liukkonen ui illalla 100 metrin vapaauinnin sekä 50 metrin perhosuinnin finaaleissa. Liukkonen todennäköisesti lähtee hakemaan vapaauinnista 50 metrin olympialaisten A-rajaa 22.01. Hänen vuoden 2021 paras noteeraus on puolentoista viikon takaa Ruotsissa uitu aika 22.12. Paras olympianäyttöaika on tällä hetkellä 22.06.

Katso kaikki aamun tulokset täältä

Illan finaalit näet suorana lähetyksenä kello 18–20 TV5-kanavalta sekä Discovery+-palvelusta!

Kirjoittaja: Pauli Pekkanen

Kirjoittaja on Laajasalon opiston urheilujournalismin opiskelija. Uimaliitto tekee yhteistyötä Laajasalon opiston kanssa.

Asiasanat

Helsinki Swim Meet

Lisää vastaavia uutisia