Liukkonen hakee kauden parastaan finaalissa – Nurmi oman ennätyksen kimppuun

#UUTINEN #UINTI 23.4.2021

Erik Nurmi Helsinki Swim Meetin avoimissa harjoituksissa keskiviikkona.

Perjantai-iltana mielenkiinto kohdistuu miesten lajeissa 50 metrin vapaauintiin ja 100 metrin rintauintiin.

50 metrin vapaauinnissa Ari-Pekka Liukkonen kellotti perjantain alkuerissä ajan 22.20. Suomen nopein uimari oli tyytyväinen suoritukseen.

– Aamujakson suoritus oli tosi hyvä. Vain kympin hitaampi kuin eilisen satasen alussa uitu viisikymppinen. Erilaisia uinteja, mutta ajat ovat samoja niin tietää, että on potentiaalia tulla paljon kovempaakin vielä, Liukkonen kertoo.

Pääasiassa Liukkonen lähtee hakemaan kauden omaa parastaan, joka on eilisen 100 metrin aloituksessa uitu aika 22.10, muttei A-rajakaan ole enää kaukana:

– Kun saisi mahdollisimman monta osa-aluetta kohdilleen ja saisi parannettua sitä eilistä kauden parasta niin se olisi hyvä. Toki se olympiarajakin siellä vähän kutkuttelee, yhdeksän sadasosaa vain jäi siinä satasen aloituksessa ja vain kympin hitaampi tällainen aamu-uintikin. Siinä on kyllä eväitä rikkoa se raja illalla.

Erik Nurmi 100 metrin rintauintiin maailmantähtien seuraan

Eilen 200 metrin rintauinnissa A-finaaleihin tiensä selvittänyt Erik Nurmi on päässyt nauttimaan Mäkelänrinteessä maailmanluokan uimareiden seurasta. Eilisessä 200 metrin finaalissa vierellä uivat Tokion A-rajan alittaneet Matti Mattsson, Itävallan Christopher Rothbauer ja moninkertainen arvokisavoittaja Marko Koch. Nurmelle itselle tähtiuimarit tuovat lisäbuustia uintiin:

– Kyllä ne motivaatiota antavat ja tekee mieli uida myös kovaa. Tulee hyvä fiilis, pystyin uimaan taas ennätyksiä, Nurmi kertoo.

Nurmi paransi 200 metrin henkilökohtaista ennätystään eilen muutamalla kymmenyksellä, uiden tähtisikermän keskellä ajan 2:16.83. Aamujaksosta 100 metrin rintauinnin finaaliin selviytyi sama nelikko kuin 200 metrillä. Nurmi saa siis myös perjantai-illan finaaliin vierelleen Mattssonin, Kochin ja Rothbauerin. 

– Illalla uin satasen rintauinnin ja peruutin sekauinnin. Keskitytään siihen satasen rinuliin, että tulisi ennätys.

Helsinki Swim Meetin finaalit ovat katsottavissa TV5-kanavalla sekä discovery+-palvelussa kello 18–20. Illan ohjelman näet Livetimingista: https://www.livetiming.fi/program.php?cid=5800&session=4 

Kirjoittaja: Valtteri Moisio

Kirjoittaja on Laajasalon opiston urheilujournalismin opiskelija. Uimaliitto tekee yhteistyötä Laajasalon opiston kanssa.

Asiasanat

Helsinki Swim Meet

Lisää vastaavia uutisia