Tokion olympiarajojen jahtaaminen jatkuu Espoonlahdessa

#UUTINEN #UINTI 17.9.2020

Jenna Laukkanen ja Mimosa Jallow kisaavat lauantaina Espoonlahdessa

Espoon Cetuksen perinteinen Speedo Cup uidaan viikonloppuna Espoonlahdessa. Poikkeuksellinen vuosi ja lukuisat peruuntuneet kilpailut rikkovat kuitenkin kilpailun perinnettä, sillä aikuisten kilpailu uidaan lauantaina 50 metrin altaassa tarjoten näin maajoukkueuimareille mahdollisuuden rikkoa olympia, EM- ja NEM-kisarajoja.

Maajoukkueen huippuryhmästä Espoonlahdessa Tokion olympialaisten A-rajaa jahtaavat Jenna Laukkanen, Mimosa Jallow, Laura Lahtinen ja Ari-Pekka Liukkonen.

Jenna Laukkanen
Speedo Cup: 100m rintauinti ja 200m sekauinti

- Odottavilla fiiliksillä lauantain kisaan pitkän kilpailutauon jälkeen. Lähdetään fiilistelemään startteja ja chekataan lähtötaso syksylle. Treenaaminen mennyt pääasiassa ihan mukavasti, mutta kyllähän sitä kisaamista on ikävöinyt. Kaikkien lajien tekniikoihin on keskitytty hyvinkin paljon ja yritetty korjata virheitä. Toinen asia, mihin on kiinnitetty enemmän huomiota, on hyvä palautuminen.
-Jenna Laukkanen

Tokion A-raja 100m rintauinti: 1:07,07
Oma ennätys: 1:07,35

Mimosa Jallow
Speedo Cup: 50m ja 100m selkäuinti

- Treenit on kulkenut hyvin ja odotan taas kovasti, että pääsee kisaamaan. Ihan kokonaisuutta olemme treeneissä rakentaneet. Toki ollaan vähän aikaisemmassa vaiheessa uitu enemmän määrää ja nyt sitten viime aikoina kisavauhtia. Sytyn isoista kisoista ja itselle haaste on siinä, jos ei ole yleisöä. Kuitenkin silloin kun kulkee niin ei ole väliä, missä kisat on.
-Mimoa Jallow

Tokion A-raja 100m selkäuinti: 1:00,25
Oma ennätys: 1:00,28

Laura Lahtinen
Speedo Cup: 200m rintauinti ja 400m vapaauinti

- Tosi hyvin on kulkenut treenit. Kunto on tosi hyvä. Tietysti, kun kisoja ei ollut niin välillä kisavauhti hukassa ja on välillä liikaa yritystä. En osaa valita rintauinnin ja perhosen välillä(tavoittelee molemmissa olympiarajaa), molemmat on niin erilaisia ja silti yhtä mielekkäitä.
-Laura Lahtinen

Tokion A-raja 200m rintauinti: 2:25,52
Oma ennätys: 2:26,89

Ari-Pekka Liukkonen
Speedo Cup: 50 ja 100 metriä vapaauinti, 50m perhosuinti
Tokion A-raja 50m vapaa: 00:22,01
Oma ennätys: 00:21,58

Tokion olympialaisten aikarajojen näyttöikkuna aukesi maaliskuussa 2019. Suomalaisista rintauimarit Ida Hulkko ja Matti Mattsson ovat rikkoneen Tokion A-rajan.

Seuraa Espoon Cetuksen Speedo Cup -kisoja osoitteessa Live Timingissa

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia