Antti Latikka uransa neljännen paralympiafinaalin seitsemäs

#UUTINEN #UINTI 26.8.2021

Antti Latikka päätti uransa neljänteen paralympiafinaalipaikkaan. Kuva: Suomen Paralympiakomitea

Antti Latikka ui sijalle seitsemän S13-luokan 100 metrin selkäuinnin paralympiafinaalissa ajalla 1:04.21. Aamun alkuerissä Latikka ui kauden parhaansa 1:03.75.

– Uinnissa oli melko samanlainen tuntuma kuin aamulla. Vähän eri taktiikalla lähdin uimaan, ja se ilmeisesti jäi sitten ajassa vähän. Kaikki annettiin tänään altaaseen ja siitä ei jäänyt kahta sanaa, Latikka kertoo.

Latikalle kyseessä ovat jo parauimarin neljännet paralympialaiset, ja hän siis osallistuu paralympialaisiin kolmannella eri vuosikymmenellä. Latikka päättää uransa Tokion paralympialaisiin.

– Nyt päällimmäisinä tunteina on puhdasta iloa ja onnea. Uinti on hieno laji, ja oma ura ei voisi päättyä paremmin. Tämä päättyy minun omilla ehdoillani, eikä terveydellisistä syistä. Pelkkää onnea, Latikka kertoo.

Heikkonäköisten luokassa S13 kisaava Latikka selvitti tiensä paralympiafinaaliin jokaisissa paralympialaisissaan. Pekingissä (2008) Latikka oli finaalin seitsemäs, Lontoossa (2021) kahdeksas ja Rio de Janeirossa (2016) kuudes.

– Finaalipaikka kruunaa hienolla tavalla uran. Se osoitus kaikille minua vuosien varrella tukeneille, jotka ovat tehneet tästä mahdollista ja uskonut minuun vaikeinakin vuosina. Minulle paralympialaiset merkitsee sitä, että kaikille tulee antaa mahdollisuus ja kaikki saa menestyä, jos itse vaan haluaa sitä.

S13-luokan 100 metrin selkäuinnin paralympiakultaa ui Valko-Venäjän Ihar Boki maailmanennätysajalla 56.36. Kaikki tulokset näet täältä.

Suomalaisten uinnit Tokiossa jatkuvat sunnuntaina, kun Leo Lähteenmäki kilpailee S9-luokan 50 metrin vapaauinnin alkuerissä. Suomalaisten lajit ja lähetysajat näet täältä.

Henkilöt

Antti Latikka

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia