Matti Mattsson ui olympiapronssia

#UUTINEN #UINTI 29.7.2021

Matti Mattsson on neljäs olympiamitalisti Suomen uinnin historiassa. Kuva: Suomen Olympiakomitea / Jesse Väänänen

Matti Mattsson ui 200 metrin rintauinnissa olympiapronssia huimalla Suomen ennätyksellä 2:07.13. Aika on myös uusi Pohjoismaiden ennätys. Mattssonin valmentaja on Eetu Karvonen.

– Aivan uskomaton fiilis. Pienestä pojasta asti on ollut haaveena olympiamitali ja nyt se on vihdoin realisoitunut ja tämä on äärettömän hienoa, Mattsson kommentoi.

Mattsson on parantanut pitkän radan 200 metrin rintauinnin Suomen ennätystään tänä vuonna nyt viidesti. Edellisen kerran hän paransi ennätystään olympiasemifinaalissa. Tällöin kello pysähtyi aikaan 2:08.22.

– Tiesin, että eilisessä välieräuinnissa on vielä sekunti löysää ja sekunti siitä lähtikin. Koko uinti pysyi kasassa. Viimeinen piikki vähän hapotti, mutta oli älyttömän hyvä. Tämä oli uintina 10+. Totta kai jotain pieniä virheitäkin tuli, mutta ei se haittaa.

Mattssonin pronssi on viides olympiamitali suomalaisen uinnin historiassa ja ensimmäinen olympiamitali Suomelle uinnista 25 vuoteen.

Aiemmin olympiamitalin ovat saavuttaneet Arvo Aaltonen (pronssia 200 ja 400 metrin rintauinnista vuonna 1920), Antti Kasvio (pronssia 200 metrin vapaauinnista 1992) ja Jani Sievinen (hopeaa 200 metrin sekauinnista 1996).

– Kotiväelle suurimmat terveiset. Perhe on ollut tässä erittäin vahvasti mukana ja ilman heidän tukeaan tässä ei oltaisi. Kaikki ympärillä olevat ihmiset tietävät, että tämä on myös heidän mitalinsa.

Olympiafinaalin voitti Australian Izaac Stubblety-Cook uudella olympiaennätyksellä 2:06.38. Stubblety-Cook oli nopein myös alkuerissä ja semifinaaleissa. Hopeaa ui Hollannin Arno Kamminga ajalla 2:07.01. Kaikki tulokset näet täältä.

Suomalaisten uinnit Tokiossa jatkuvat perjantaina, kun sekä Fanny Teijonsalo että Ari-Pekka Liukkonen kisaavat 50 metrin vapaauinnin alkuerissä.

Matti Mattsson ja Eetu Karvonen. Kuva: Suomen Olympiakomitea / Jesse Väänänen

Henkilöt

Matti Mattsson

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia