Nader Khalili teki paralympiadebyyttinsä Tokiossa

#UUTINEN #UINTI 2.9.2021

Nader Khalili sai Tokion paralympialaisiin nuoren urheilijan villin kortin. Kuva: Suomen Paralympiakomitea

Nader Khalili teki debyyttinsä paralympia-altaassa uimalla Tokiossa S14-luokan 100 metrin selkäuinnin alkuerissä aikaan 1:07.04.

– Ehkä se uinti meni hyvin. Uinti tuntui hyvältä, ja kyllähän aika kuulostaa hyvältä, Khalili kommentoi suoritustaan.

– Uinti näytti ihan hyvältä, mutta Nader jännitti sen verran, ettei ollut sitä tekniikkaa, mitä olemme harjoitelleet. Nader jäi lähdössä ja viimeisellä suoralla ei saanut enää kiinni. Ensimmäiseksi kisaksi tämä oli hyvä suoritus ja tästä on hyvä jatkaa, Khalilin valmentaja Kalle Lydman kertoo.

Khalili oli lopulta alkuerien 17. Kahdeksan nopeinta jatkoi finaaliin.

Alkuerien nopein oli Australian Benjamin James Hance paralympiaennätyksellä 57.75. Katso kaikki alkuerien tulokset täältä.

Khalili kilpailee kehitysvammaisten uimareiden luokassa S14. Lue lisää uinnin luokittelusta täältä.

Khalili on ensimmäinen 2000-luvun kehitysvammainen suomalaisurheilija paralympialaisissa. Edellisen kerran kehitysvammaisia suomalaisurheilijoita oli mukana vuoden 1998 Naganon talviparalympialaisissa.

Kehitysvammaisia urheilijoita on ollut mukana paralympialaisissa pienehkö määrä uinnissa, yleisurheilussa ja pöytätenniksessä vuoden 2012 Lontoon kisoista lähtien.

Tokion paralympialaisissa kisasi yhteensä kolme suomalaisuimaria. Paralympiauransa päättänyt Antti Latikka ui sijalle seitsemän S13-luokan 100 metrin selkäuinnin paralympiafinaalissa ajalla 1:04.21. Leo Lähteenmäki oli S9-luokan 50 metrin vapaauinnin alkuerien 14. ajalla 26.64.

Henkilöt

Nader Khalili

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia