Mattsson semifinaaleihin alkuerien kolmanneksi nopeimpana

#UUTINEN #UINTI 27.7.2021

Mattsson ui erävoittoon ajallaan 2:08.44. Kuva: Suomen Olympiakomitea / Jesse Väänänen

Matti Mattsson ui Tokiossa päämatkansa 200 metrin rintauinnin semifinaaleihin alkuerien kolmanneksi nopeimmalla ajalla 2:08.44.

– Tänään oli yllättävän kova stressi aamupäivällä, se stressi vapautettiin nyt pois ja tästä on nyt hyvä jatkaa huomiseen, Mattsson kommentoi.

Alkuerien nopeimmat uimarit olivat saman ajan 2:07.37 uineet Australian Izaac Stubblety-Cook ja Hollannin Arno Kamminga. Kaikki alkuerien tulokset näet täältä.

– Siinä oli ehkä vähän turhan hidasta frekvenssiä, mutta aina on hyvä olla jotain parannettavaa. Erävoittoa lähdin tavoittelemaan ja ihan tyytyväinen olen uintiin.

200 metrin rintauinnin semifinaalit uidaan Suomen aikaa keskiviikkona aamuyöllä. Lähetys TV5-kanavalla sekä discovery+-palvelussa alkaa kello 4.25 ja miesten 200 metrin rintauinnin semifinaalit alkavat noin kello 5.21.

Sivulajissaan 100 metrin rintauinnissa Mattsson oli lauantaina alkuerien 21:s ajalla 1:00.02.

Keskiviikkona suomalaisia nähdään olympia-altaassa myös iltapäivällä (Suomen aikaa), kun Fanny Teijonsalo avaa uintinsa 100 metrin vapaan alkuerissä.

Liukkonen avasi uintinsa sivumatkallaan

Ari-Pekka Liukkonen avasi olympialaisten uintinsa sivulajissaan 100 metrin vapaauinnissa. Liukkonen ui alkuerissä ajan 50.48 ja oli lopulta sijalla 46. Kaikki 100 metrin vapaauinnin alkuerien tulokset näet täältä.

– Aika hapokas veto oli kyllä. Ensimmäinen 50 metriä tuntui melko hyvältä, mutta viimeinen 20 metriä oli aika taistelua. Ei ole treeneissä ihan noin pitkiä vetoja tullut tässä tehtyä moneen viikkoon. Oli vähän kysymysmerkki, mitä satanen kertoo ja saako siitä tehoja irti, Liukkonen kommentoi.

Liukkosen päämatkan 50 metrin vapaauinnin alkuerät uidaan perjantaina.

– Ei tästä uinnista (tulevaan 50 metrin vapaauintiin) osaa hirveästi sanoa. Tämä oli hyvä, kova treeniveto. Happopuoli on hyvin auki nyt, kunhan palaudun tästä. Sitten toivon mukaan löytyy paras keveys ja herkkyys, mitä finsta (50 metriä) vaatii.

Kaikki suomalaisten lajit ja lähetysajat löydät täältä. Olympialaisten tulospalvelun löydät täältä.

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia