Hulkko SE-ajalla olympialaisten semifinaaleihin – Myös Jallow SE-vauhdissa

#UUTINEN #UINTI 25.7.2021

Ida Hulkon uinnit Tokiossa jatkuvat maanantaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Olympialaisten uinnit jatkuivat sunnuntaina kahdella suomalaissuorituksella – ja kahdella Suomen ennätyksellä, kun sekä Ida Hulkko että Mimosa Jallow paransivat nimissään olleita SE-aikoja.

Ida Hulkko ui 100 metrin rintauinnin alkuerissä uuden Suomen ennätyksen ajalla 1:06.19. Ajallaan Hulkko sijoittui alkuerien seitsemänneksi ja etenee rintauinnin semifinaaleihin.

– Startti tuntui vahvalta ja ajatuksena oli, että käännökseen pitää kiristää ja saada sieltä hyvät vauhdit. Tuntui, että se oli ihan onnistunut tällä kertaa. Nyt pitää lähteä verraamaan näitä happoja pois ja toivoa, että uni tulee nopeasti ja pääsee lepäämään ennen huomista aamua. Se tulee olemaan vaikea, mutta niin se on kaikilla ja sinne lähdetään sitten nolla taulussa, Hulkko kommentoi.

Hulkko paransi nimissään ollutta ennätystä jopa yli puoli sekuntia. Aiempi ennätys oli toukokuussa EM-kilpailuissa uitu 1:06.73.

– No olihan toi nyt ihan vimpan päälle aika. Toivoin, että tuollaiseen olisi mahdollisuus ja onneksi se tällä kertaa kantoi hedelmää. Viimeinen 25 metriä on tietysti aina raskasta, mutta aloitus oli sen verran hyvä, niin pääsi loppuun asti, Hulkko kertoo.

100 metrin rintauinnin alkuerien nopein oli uuden olympiaennätyksen 1:04.82 uinut Etelä-Afrikan Tatjana Schoenmaker. Kaikki alkuerien tulokset löydät täältä.

Naisten 100 metrin rintauinnin semifinaalit uidaan Suomen aikaa maanantaina aamuyöllä. Lähetys TV5-kanavalla sekä discovery+-palvelussa alkaa kello 4.25 ja naisten 100 metrin rintauinnin semifinaalit ovat vuorossa noin kello 4.50.

Jallow karsiutui niukasti kovalla ajalla

Mimosa Jallow ui 100 metrin selkäuinnin alkuerissä uuden Suomen ennätyksen ajalla 1:00.06. Myös Jallow teki merkittävän parannuksen nimissään olleeseen ennätykseen (1:00.28).

– Todella hyvin meni, herkistää melkein, kun tuntuu niin hyvältä. Aika kertoo todella kovasta kunnosta, ja näyttää etenkin sen työn, mitä on vuosien aikana tehty. Totta kai minuutin alitus jää vielä pikkusen hampaankoloon, mutta tyytyväinen täytyy olla, varsinkin kun nyt heti alkuerissä pääsi tällaiseen tulokseen, niin onhan se hienoa, Jallow kertoo.

Jallow kertoo, että hänellä on kulkenut erittäin hyvin treeneissä.

– Nyt on oikeastaan jokaisessa treenissä kulkenut tosi hyvin ja huomasin, että ote puree tosi hyvin veteen. Pystyi helposti aloittamaan kovaa, niin se on kyllä se salaisuus siihen, että jaksoi loppuun. Kun ei laita vielä kaikkia paukkuja ekaan finstaan, niin se tulee myös paremmin loppuun asti.

Jallow oli lopulta alkuerien 17. ja jäi semifinaalipaikasta vain kaksi sadasosaa. Alkuerien nopein oli Australian Kaylee McKeown ajalla 57.88. Kaikki tulokset näet täältä.

– En jaksa olla liian harmissani, vaikka sadasosat kääntyivätkin näin. Oli hyvä uinti ja SE on aina hyvä suoritus. Mielelläni olisin toki uinut toisen kerran.

Kaikki suomalaisten lajit ja lähetysajat löydät täältä. Olympialaisten tulospalvelun löydät täältä.

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia