Ida Hulkko ensimmäisissä olympialaisissaan semifinaalien 12.

#UUTINEN #UINTI 26.7.2021

Hulkko päätti olympiadebyyttinsä sijaan 12. Kuva: Suomen Olympiakomitea / Jesse Väänänen

Ida Hulkko ui Tokion olympialaisten naisten 100 metrin rintauinnin semifinaaleissa sijalle 12 ajalla 1:07.02.

– Pitää sanoa, aamulla, kun heräsin, niin ei ole vähään aikaan ollut noin huono olo kropassa. Kyllä siinä joutui 40 minuuttia aamupalaa syömään, että sai alas jotain ja hirveä puuskutus päällä. Ei se hyvä aika ole ja paljon on parannettavaa, mutta 12. sija olympialaisissa, niin kamoon, Hulkko kommentoi TV5-kanavan haastattelussa.

Semifinaaleihin Hulkko ui huimalla uudella Suomen ennätyksellä 1:06.19. Hulkko on parantanut pitkän radan 100 metrin rintauinnin Suomen ennätystä reilun vuoden sisällä jopa neljästi.

– Nyt olen kiitollinen ja helpottunut. Tämä on ollut uskomaton matka tähän asti, ja nämä kisat on ollut tosi hyvät ja paljon paremmat mitä oletin. Ennen kisoja en ajatellut, että välieräpaikkakaan oikeasti olisi kovin helppo ottaa. Se tuli eilen niin hyvällä uinnilla, ja olen ylpeä siitä, että noinkin hyvin pystyi keräämään itsensä tähän aamuun.

Semifinaaleiden nopeinta vauhtia piti Etelä-Afrikan Tatjana Schoenmaker ajalla 1:05.07. Toinen oli Yhdysvaltojen Lilly King (1:05.40) ja kolmas Yhdysvaltojen Lydia Jacoby (1:05.72). Kaikki semifinaalien tulokset näet täältä.

– Tietysti se jää kaivelemaan, että finaalipaikka olisi hyvällä uinnilla ollut otettavissa. Toisaalta urheilu on tätä ja onpahan jotain mitä parantaa ensi kerralla, Hulkko totesi TV5-kanavan haastattelussa.

Paikan ensimmäisiin olympialaisiinsa Hulkko ui vuoden 2020 kesäkuussa silloisella SE-ajalla 1:06.90.

Mattsson ja Liukkonen tiistaina olympia-altaassa

Suomalaisten uinnit Tokion olympialaisissa jatkuvat tiistaina, kun Matti Mattsson kisaa päälajinsa 200 metrin rintauinnin alkuerissä ja Ari-Pekka Liukkonen sivulajinsa 100 metrin vapaauinnin alkuerissä.

Lähetys uintien alkueristä alkaa tiistaina kello 12.50 TV5-kanavalla sekä discovery+-palvelussa.

Kaikki suomalaisten lajit ja lähetysajat löydät täältä. Olympialaisten tulospalvelun löydät täältä.

Henkilöt

Ida Hulkko

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia