Mattsson avasi olympiauinnit vahvasti sivulajissaan

#UUTINEN #UINTI 24.7.2021

Matti Mattsson ui 100 metrin rintauinnin Suomen ennätykseksi ajan 59.99 Budapestin EM-kilpailuissa.

Uinnit Tokion olympialaisissa alkoivat lauantaina ja heti avauspäivänä altaassa nähtiin myös suomalainen. Matti Mattsson oli sivulajissaan 100 metrin rintauinnissa alkuerien 21:s ajalla 1:00.02. Aika jäi vain kolme sadasosaa Mattssonin toukokuussa uimasta Suomen ennätyksestä.

– Oli ihan semihyvä aloitus näille kisoille. Ehkä minuutin alitus oli tavoitteena, mutta kaksi sadasosaa minuutin päälle, niin en siihen pettynyt osaa olla. Kolme sadasosaa SE:stä ei ole huono aloitus kilpaluille, Mattsson kertoo.

Mattsson otti uinnillaan alkueränsä voiton.

– Teknisesti uinti meni hyvin, jälkimmäinen finsta (50m) oli tarkoitus kiihdyttää ja niin se kiihtyikin. Ehkä yksi veto olisi pitänyt ottaa siihen viimeiseen pariin metriin, niin se olisi mennyt alle minuuttiin, mutta se nyt on sellaista jossittelua.

Alkuerien nopein oli odotetusti Ison-Britannian Adam Peaty ajalla 57.56. Peatylla on nimissään 100 metrin rintauinnin maailmanennätys 56.88.

Viimeisenä alkueristä jatkoon selvisi Venäjän olympiaurheilijoiden Kirill Prigoda ajalla 59.68. Kaikki 100 metrin rintauinnin alkuerien tulokset näet täältä.

Mattssonin uinnit jatkuvat tiistaina päälajin 200 metrin rintauinnin alkuerissä.

–  Sunnuntai ja maanantai vähän pidempää rintauintia, niin ollaan valmiita tiistaihin, Mattsson sanoo.

Sunnuntaina suomalaisista kisaavat Mimosa Jallow 100 metrin selkäuinnin alkuerissä sekä Ida Hulkko 100 metrin rintauinnin alkuerissä.

Kaikki suomalaisten lajit ja lähetysajat löydät täältä. Olympialaisten tulospalvelun löydät täältä.

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia