Leo Lähteenmäen vauhti ei riittänyt finaaliin Tokiossa

#UUTINEN #UINTI 29.8.2021

Leo Lähteenmäki oli alkuerien 14. Tokiossa. Kuva: Suomen Paralympiakomitea

Leo Lähteenmäki ui Tokion paralympialaisissa S9-luokan 50 metrin vapaauinnin alkuerissä aikaan 26.64. Ajallaan Lähteenmäki oli alkuerien 14. Kahdeksan nopeinta eteni finaaliin.

– Uinti tuntui ihan hyvältä, mutta tuntui vähän siltä, että en saanut ihan kaikkea irti itsestäni. En osaa sanoa, mistä se johtui. Onhan se tietysti iso pettymys, että finaalipaikka jäi saavuttamatta, kun siihen ei olisi tarvinnut kuitenkaan mitään taikatemppuja tehdä, Lähteemäki kertoo.

Alkuerien nopein oli Italian Simone Barlaam uudella paralympiaennätyksellä 25.13. Kaikki alkuerien tulokset näet täältä.

Lähteenmäki kilpaili nyt uransa toisissa paralympialaisissa. Vuonna 2016 paralympiadebyyttinsä tehnyt Lähteenmäki oli Rio de Janeirossa 50 metrin vapaauinnin lopputuloksissa sijalla 10.

Toukokuussa parauinnin EM-kilpailuissa Lähteenmäki ui S9-luokan 50 metrin vapaauinnin finaalissa kuudenneksi ajalla 26.28.

Lähteenmäki kisaa S9-luokassa, jonka määritelmänä on esimerkiksi jalka- tai kämmenamputaatio tai vastaava vamma.

Suomalaisten uinnit Tokion paralympia-altaassa jatkuvat torstaina, kun Nader Khalili tekee paralympiadebyyttinsä S14-luokan 100 metrin selkäuinnissa.

Henkilöt

Leo Lähteenmäki

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia