Liukkonen karsiutui 50 metrillä – Teijonsalo varasijalta jatkoon

#UUTINEN #UINTI 30.7.2021

Fanny Teijonsalolle Tokion olympialaiset olivat hänen uransa ensimmäiset olympialaiset. Kuva: Suomen Olympiakomitea / Jesse Väänänen

EDIT 30.7.2021 kello 18.28:

Suomalaisten uinnit Tokiossa jatkuvat, kun Fanny Teijonsalo nousee varasijalta (17.) kisaamaan lauantaina 50 metrin vapaauinnin semifinaaleihin! 

SwimSwamin uutinen aiheesta: https://swimswam.com/siobhan-haughey-withdraws-from-50-free-semis-with-hip-injury/ 

Ari-Pekka Liukkonen ui Tokiossa 50 metrin vapaauinnin aikaan 22.25. Ajallaan Liukkonen oli alkuerien 26. ja karsiutui jatkosta.

– Tämä oli se, mitä tänään irtosi. Ihan hirvittävän raskaat on ollut viimeiset 4-5 päivää tässä. Tänään ei tämän parempaan pystynyt, Liukkonen kommentoi.

Miesten alkuerien nopein oli odotetusti Yhdysvaltojen Caeleb Dressel ajalla 21.32. Kaikki miesten 50 metrin vapaauinnin tulokset näet täältä.

– Se oli tiedossa, että tämä on se tiukin paikka, että jos olisi tästä jatkoon päässyt, niin en usko, että huomenna olisi ollut mitään ongelmia sitten enää semifinaalista hoitaa tietä finaaliin. Se on aina sama juttu, että tämä ensimmäinen on raskas ja nyt oli erityisen raskas.

Teijonsalo ensimmäinen karsiutuja

Fanny Teijonsalo kellotti 50 metrin vapaauinnissa ajan 24.79, joka jäi vain kaksi sadasosaa Teijonsalon omasta Suomen ennätyksestä. Teijonsalo jäi ajalla alkuerien sijalle 17 ja oli siis ensimmäinen semifinaaleista ulos jäänyt uimari.

– Hyvä uintihan se oli. Startti onnistui, pintaan tulo onnistui, uinti tuntui hyvältä. Vähän maaliintulo jäi kauas, että siinä oli varmaan se kaksi sadasosaa löysää. Kaikkemme tehtiin etukäteen ja kaikkeni annoin kisassa, ei sille mitään voi. Tämä oli se mihin tänään riitti, ja ei nyt ollut ihan tarpeeksi hyvä, Teijonsalo kommentoi.

Naisten alkuerien nopein oli Australian Emma McKeon uudella olympiaennätyksellä 24.02. Viimeisenä tiensä semifinaaleihin selvitti Hollannin Femke Heemskerk ajalla 24.77. Kaikki naisten tulokset näet täältä.

Teijonsalo ui ensimmäisissä olympialaisissaan Tokiossa myös 100 metrin vapaauinnin, jossa hän teki uuden oman ennätyksensä 54.69 ja voitti oman eränsä. Teijonsalo oli 100 metrillä alkuerien 23.

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia