Ronald Gaastra tulee Pohjantähti uintiseminaarin pääluennoitsijaksi

#UUTINEN #UINTI 9.8.2019

Vierumäellä syyskuun viimeisenä viikonloppuna kokoontuva Pohjantähti uintiseminaari on jatkoa takavuosien perinteikkäälle Syksyn seminaarille, joka kokoontui viimeksi viisi vuotta sitten. Tapahtuma on suunnattu erityisesti uinnin valmennuksen parissa toimiville, mutta muistakin lajeista kiinnostuneet osallistujat ovat tervetulleita.

Teemana nuorten uimareiden valmentaminen huipulle

Pohjantähti uintiseminaarin pääluennoitsija on suomalaisille tuttu vuoden 2010 Syksyn seminaarista. Belgiasta saapuu Ronald Gaastra, joka jo yhdeksän vuotta sitten Suomessa vieraillessaan tunnettiin vuoden 1996 olympiavoittaja Frederik Deburghgraeven valmentajana. Sittemmin Gaastra on luotsannut Pieter Timmersin olympiahopealle sadan metrin vapaauinnissa Riossa.

Viime syksynä Ronald Gaastra palasi Flaamin uimaliiton päävalmentajaksi. BRABO Antwerpen -uimaseurassa hän on valmentanut edellä mainittujen tähtiensä lisäksi montaa muutakin olympiauimaria. Nyt Gaastran johdolla Antwerpeniin on rakennettu eräänlainen flaamilaisen uinnin huippuvalmennuskeskus.

Gaastralla on hyvin pitkä valmennusura takanaan. Monipuolisuutta alleviivaa se, että vielä yhdeksän vuotta sitten hänet tunnettiin vahvojen rintauimareiden valmentajana, ja nykyään kovia tulosnäyttöjä löytyy myös Pieter Timmersin myötä vapaauinnista sekä Kimberly Buys'n ja Louis Croenenin myötä perhosuinnista.

Näistä lähtökohdista Pohjantähti uintiseminaarissa tullaan varmasti kuulemaan mielenkiintoisia pointteja nuorten uimareiden huippuvalmennuksesta.

Ajankohtaisuutta ja gaalatunnelmaa

Pääluennoitsijan sessioiden lisäksi Pohjantähti uintiseminaarissa kuullaan kotimaisia osaajia. Vierumäen valmentajakouluttaja ja uintimaajoukkueen tekniikka-analyysien asiantuntija Antti Kauhanen on perehtynyt viime vuosien kansainvälisistä arvokilpailuista tuotettuihin analyyseihin. Hän tulee avaamaan kilpailuissa havainnoituja uintitekniikoiden muutoksia.

Olympiavalmentaja Jari Varjonen esittelee kotimaisen huippu-uinnin virstanpylväitä, Tokion olympialaisiin ja paralympialaisiin on aikaa enää alle vuosi, ja Pariisin olympiauinteihin valmistavaa projektia käynnistellään jo nyt.

Uintiurheilun kehityspäällikkö Ippe Natunen johdattaa keskustelua Pohjantähti uintiseminaarin aiheiden lomassa.

Pohjantähti seminaarissa luodaan myös katsaus kuluneen kauden kotimaisiin uinnin tähtihetkiin. Osallistujat pääsevät jälleen osoittamaan arvostuksensa kollegoilleen ja Valmentajagaalassa nautitaan illallisesta ja jaetaan jälleen virallisia sekä ei-niin-virallisia palkintoja ravintola Teatrossa.

Ilmoittaudu mukaan!

  • Pohjantähti uintiseminaari 28.–29.9. Vierumäellä
  • Seminaarin hinta 175,00 €, sisältäen ohjelman, majoitukset ja ruokailut.
  • Seminaari alkaa lauantaina 28.9. klo 11.00 ja arvioitu päättymisaika on sunnuntaina 29.9. noin klo 14.
  • Ilmoittautumiset 28.8. mennessä: www.suomisport.fi
  • Lisätietoa seminaarisivulla 

 

Asiasanat

Koulutus