Mattsson ja Lahtinen tykittivät Suomen ennätykset uusiksi!

#UUTINEN #UINTI 13.12.2019

Matti Mattsson vei viimein satasen rintauinnin SE:n valmentajaltaan. Kuva: Janne Ahonen

Tampereen uintikeskuksen allas oli jälleen huippuvauhdin näyttämönä perjantai-iltana, kun Laura Lahtinen ja Matti Mattsson sytyttivät yleisön kuumiin liekkeihin Suomen ennätyksillään.

Viime kesänä sensaatiomaisesti pitkän radan MM-välieriin uinut Lahtinen pisteli 200 metrin perhosessa Suomen ennätysajaksi 2.06,52. Emilia Pikkaraisen nimissä vuodesta 2011 ollut SE kohentui komeat 0,53 sekuntia.

– Tosin hyvin meni, ensimmäiselle vinstalle meni vähän liikaa energiaa, Lahtinen kommentoi.

Lahtinen ui samana iltana myös 50 metrin rintauinnin nuorten Suomen ennätyksen lukemin 30,64. Tähän asti kaikkia lyhyen radan rintauinnin nuorten Suomen ennätyksiä pitänyt Silja Känsäkoski menetti nyt ennätyksen Lahtiselle.

– Se oli parilla sadasosalla uusi enkka. Yritin vain palautua siihen hyvin 200 metrin perhosesta, ja huomenna on sitten kaikki lajit, Lahtinen kertoi.

Laura Lahtinen otti Suomen ennätyksen Emilia Pikkaraiselta. Kuva: Janne Ahonen

Mattsson oli odottanut nyt tarpeeksi

Porin Uimaseuran Matti Mattsson huokui rentoutta SM-altaalla lämmitellessään kohti perjantai-illan 100 metrin rintauintifinaalia. Olympiakomitean torstainen valinta Tokion olympiauinteihin piti porilaisen suun messingillä ja se näkyi myös uimarin vauhdissa. Mattsson ryösti valmentajansa Eetu Karvosen SE-ajan tuloksella 58,09. Karvonen ehti pitää Suomen ennätystä viisi vuotta, mutta nyt Mattsson pisteli peräti 0,28 sekuntia kovempaa.

– Tosi hyvä fiilis jäi, olen kauan odottanut tuota SE-aikaa ja vihdoin se tuli. EM-kisoissa ja aamulla oli kankeaa, mutta nyt käännökset ja muut loksahti hyvin paikoilleen, Mattsson iloitsi.

– Huomenna 200 metriä, lähdetään siitäkin hakemaan hyvää aikaa, Mattsson jatkoi.

Miesten 100 metrin rintauintifinaalissa syntyi toinenkin Suomen ennätys. Neljänneksi uinut Vandersin Erik Nurmi kellotti uuden nuorten Suomen ennätyksen 1.00,56. Tämä paransi tasan kuusi kymmenystä Nurmen pari viikkoa sitten PM-uinneissa tekemään nuorten SE:tä.

Nader Khalili kellotti perjantai-iltana kolme vammaisuinnin Suomen ennätystä. Kuva: Janne Ahonen

Vaasan Uimaseuran Nader Khalili loisti jälleen vammaisuintilajeissa. Khalili voitti kaikki perjantai-illan kolme mestaruuskilpailua, 100 metriä rintauintia, 200 metriä sekauintia ja 50 metriä selkäuintia. Kaikki voitot hän otti vammaisuinnin SE-ajoin.  

Miesten 200 metrin sekauinnissa Swimming Jyväskylän Teemu Vuorela oli oivassa vireessä. Hän paransi vuoden takaista henkilökohtaista ennätystään sekunnilla lukemiin 1.56,39, mikä oli noin 3,5 sekuntia kovempaa kuin viime viikon EM-uinneissa Glasgow'ssa. Vuorela on jo pitkään ollut Suomen tilastoissa kakkonen Jani Sievisen jälkeen. 

Teemu Vuorela oli ennätysvauhdissa sekauinnissa. Kuva: Janne Ahonen


SM-kisat jatkuvat lauantaina. Finaaleja voi seurata suorana Yle Areenassa, lähetykset alkavat päivittäin klo 16.55. Aamujaksojen striimiä voi seurata puolestaan Livetiming-palvelun SuperLive-osiossa.

Tulospalvelu 

Asiasanat

SM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia