Kuopion SM-Uinnit päättyivät HSS:n juhliin

#UUTINEN #UINTI 20.6.2021

Helsingfors Simsällskap juhli Kuopion SM-Uinneissa.

Uinnin pitkän radan SM-kilpailut Kuopiossa saatiin sunnuntaina päätökseen. Parhaalle seuralle jaettava Kalevan malja matkasi Helsinkiin neljättä kertaa peräkkäin, kun Helsingfors Simsällskap kauhoi neljän päivän aikana kaikkiaan 406 pistettä.

Myös mitalitaulukossa helsinkiläiset pokkasivat suurimman saaliin uimalla yhteensä 35 mitalia, joista 13 kultaisia. Kalevan maljan seuraksi HSS:n matkaan lähti myös nuorten parhaalle seuralle jaettava kiertopalkinto, kun seuran nuoret saalistivat 384 pistettä.

Cetus Espoo saavutti aikuisten sarjassa 356 pistettä, mikä oikeutti pistetaulukon toiseen sijaan. Nuorissa espoolaisseura ui pisteitä 276 ja joutui tyytymään pistetaulukon kolmanteen sijaan, kun Oulun Uinti 1906 kiilasi heidän eteensä pistein 285. Aikuisissa kolmas oli Vaasan Uimaseura pistein 135.

Cetuksen Fanny Teijonsalo rohmusi eniten mitaleja

Cetus Espoon tuleva olympiauimari Fanny Teijonsalo ui Kuopiosta palkintokaappiinsa jopa yhdeksän SM-mitalia. Tokion olympialaisiin paikkansa toukokuussa 50 metrin vapaauinnissa varmistanut Teijonsalo ui kultaa sekä 50 että 100 metrin vapaauinneissa ja 100 metrin perhosuinnissa.

– Suomen mestaruudet on aina hyvä saavutus ja tietysti ne merkitsevät paljon varsinkin, kun satasen perhonen oli minulle neljäskymmenes mestaruus, niin totta kai tuollaiset tasaluvut ovat ihan todella siistejä. Ja varsinkin finstan (50 metrin) vapari lämmittää mieltä, kun nyt voi virallisesti sano, että on Suomen nopein, Teijonsalo kommentoi perjantaina.

Teijonsalo oli viikonloppuna myös seuransa Cetuksen mukana voittamassa 4x100 metrin sekauinti- ja 4x100 metrin vapaauintiviestejä.

– Valmistautuminen Tokion olympialaisiin on hyvällä mallilla, kun täälläkin ihan ilman herkistelyä pystyy uimaan näin kovaa. Varmaan tehdään sellainen viikko vielä kovaa treeniä ja sitten alamme tekemään viimeistelyä ja sitä terävintä kuntohuippua kohti olympialaisia, Teijonsalo kertoi.

SM-Uinnit loivat positiivisen mielen Laura Lahtiselle

Laura Lahtisen vaikea kausi sai positiivisia sävyjä Suomen mestaruuskisoissa. HSS:n uimari on tyytyväinen saavuttamiinsa mitaleihin (kaksi kultamitalia) Kuopiossa ja tähtää seuraavaksi heinäkuussa pidettäviin Espoon lyhyen radan kisoihin.

– Minulla on hartiat todella jumissa ja se vaikutti tämän illan 200 metrin perhosuintiin. Kuten eilisessä TV-haastattelussa kerroin, niin kuukautiset vaikeuttavat minun kisojani ja en lähtenyt puristamaan tämän päivän uintia. Kävin voittamassa ja siitä tuli itselleni hyvä mieli. Tänään ei olisi ollut ennätykseen mahdollisuuksia, joten panostin energiat viestiin, Lahtinen kertoo.

Akseli Kontiainen vei 50 metrin selkäuinnin Suomen mestaruuden 

Joensuun Uimaseuran 19-vuotias Akseli Kontiainen yllätti ja vei nimiinsä aikuisten Suomen mestaruuden 50 metrin selkäuinnissa ajalla 26.29. HSS:n Niko Mäkelä otti hopean nimiinsä ajalla 26.42 ja ajalla 26.43 pronssille ui Ronny Brännkärr Kemin Työväen Uimareista. 

– En olisi kyllä uskonut, että tuollainen aika tulee ja on kyllä sanoin kuvaamaton tunnelma. Asioita on tehty oikein, kun noin kova aika tuli ja toivotaan, että joku päivä rikon Suomen ennätyksen. Upea porukka ja kilpailut olleet täällä ja kiva oli kisata pitkästä aikaa, Kontiainen kertoi Discovery Finlandin haastattelussa.

Parauinnin 50 metrin selkäuinnissa moninkertainen SM-kultamitalisti Vaasan Uimaseuran Nader Khalili ui voittoon uudella S14-luokan Suomen ennätyksellä 30.93. Myös kolmanneksi tullut Cetus Espoon Ilmari Laitala ui Suomen ennätyksen: S8-luokan uusi SE-aika on 46.03.

Kontiainen nappasi sunnuntaina myös viestihopeaa Joensuun Uimaseuran joukkueessa 4x100 metrin vapaauintiviestissä. Viestin voiton vei Cetus Espoo 1 (Miikka Ruohoniemi, Luukas Vainio, Roni Kallström, Mihail Khanoukaev) ajalla 3:27.77.

Aamulla Helsingfors Simsällskapin joukkue Lari Tumanoff, Lassi Haimi, Aleksi Koprinen ja Davin Lindholm ui 4x100 metrin vapaauintiviestissä nuorten Suomen mestaruuteen uudella nuorten SE-ajalla 3:32.27.

Katso kaikki tulokset Livetimingista. Seurojen mitalit ja pisteet löydät myös Livetimingista.

Kaikki SM-mitalistit löydät päiväkohtaisesti Uimaliiton sivuilta.

Asiasanat

SM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia