Davin Lindholm ui kahdesti nuorten SE:n – Jallow ja Hulkko odotetusti Suomen mestareiksi

#UUTINEN #UINTI 19.6.2021

Davin Lindholm on kovassa vireessä.

Nuorten Suomen ennätykset paukkuivat Kuopiossa järjestettävissä uinnin pitkän radan SM-kilpailuissa lauantaina.

Helsingfors Simsällskapin Davin Lindholmilla oli loistava päivä pitkän radan SM-uinneissa lauantaina. Vuonna 2004 syntynyt Lindholm paransi nimissään ollutta 50 metrin rintauinnin nuorten Suomen ennätystä kahdesti päivän aikana.

Aamun alkuerissä kello pysähtyi aikaan 28.45 ja illan finaalissa Lindholm ui toiseksi ajalla 28.26. Voiton vei Cetus Espoon Miikka Ruohoniemi ajalla 28.21.

– Illan uinti oli huomattavasti parempi, kuin aamulla. Olen tietysti tosi iloinen ennätyksestä. Haluaisin itsekin siihen vastauksen, mistä tämän hyvä vauhti on tullut, nuorten SE:tä neljä kertaa vuoden aikana parantanut Lindholm kommentoi

– SM-kisat merkitsevät minulle sitä, että pääsen kisaamaan kaikkien Suomen huippujen kanssa ja saan siitä lisäbuustia, nuori lupaus totesi.

Parauinnin S14-luokassa nähtiin myös uusi Suomen ennätys 50 metrin rintauinnin, kun Vaasan Uimaseuran Nader Khalili rikkoi omissa nimissä olleen ennätyksen ajalla 35.52.

Mimosa Jallow piti kovinta vauhtia naisten 50 metrin selkäuinnissa

Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow voitti odotetusti naisten 50 metrin selkäuinnin finaalin kauden parhaallaan 27.80 ennen Cetuksen Fanny Teijonsaloa ja Mikkelin Uimaseuran Lotta Upannetta.

– Oli hyvä ja vahva uinti. Tuntui pitkästä aikaa omalta. Satanen on ollut helpompi teknisesti, mutta nyt finstakin (50 metriä) tuntuu vahvalta ja pystyin puristamaan tosi hyvin. Voittaminen tietysti tuntuu hyvältä, vaikka niitä on tullut jo aiemmin napsittua. Enemmän tulee nykyisin mietittyä omaa aikaa ja suoritusta, Jallow kommentoi.

Sunnuntaina Jallow ui Plaanin joukkueessa 4x100 metrin sekauintiviestissä selkäuintiosuudella.

– Lähden keskittymään aloitukseen, haen kovaa aikaa ja ehjää omaa suoritusta. Perustaso on satasella noussut todella paljon ja koko ajan tulee hyviä uinteja. Toki nappisuoritus on vielä jäänyt puuttumaan, Jallow ennakoi.

50 metrin selkäuinnissa parauimarit pysäyttivät kellot SE-aikoihin. Vesihelmen Uimaseuran Jessika Markkanen rikkoi S9-luokan ennätyksen ajalla 38.75 ja Simmis Wandan Daniela Sohlman paransi S10-luokan ennätyksen aikaan 38.52.

Ida Hulkko odotetusti naisten 100 metrin rintauinnin mestariksi

TaTU Tampereen Ida Hulkko vei mestaruuden naisten 100 metrin rintauinnissa ajalla 1:08.42. Porin Uimaseuran Anniina Murto otti hopeaa ajalla 1:09.45 ennen TaTU:n Veera Kivirintaa (1:09.82).

– Aika perus suoritus oli. Olisin toivonut, että olisin mennyt vähän kovempaa, mutta eiliset uinnit näkyivät ja jouduin tekemään ensimmäisellä finstalla kovasti töitä. Se kostautui vähän uinnin loppuun, mutta hyvä veto kokonaisuudessaan, Hulkko sanoi.

50 metrin rintauinnin EM-hopeamitalisti on keskittynyt valmentajansa Jere Jänneksen kanssa viimeisen vuoden ajan erityisesti 100 metrin matkaan olympialaisia silmällä pitäen.

– Yllättävän hyvin se on mennyt. Viime viikolla päästiin tekemään kovaa treeniä ja kyllähän se vaatii paljon hapon sietoa. Kivuliasta se on, mutta pikkuhiljaa se satasen kunto sieltä on noussut. Tästä painetaan vielä kovaa työtä muutama viikko ja lähdetään heinäkuun puolessa välissä kohti Tokiota.

Naisten vapaauinnin 4x100 metrin viestikullan vei Cetus Espoon 1 joukkue. Espoon naiset (Anna Kotonen, Inka Vahtola, Peppi Siirtola ja Fanny Teijonsalo) jäivät vain yhdeksän sadasosan päähän matkan Suomen ennätyksestä.

Miesten 4x100 metrin sekauintiviestivoiton vei Helsingfors Simsällskap. HSS:n joukkueessa uivat Niki Karlsson, Davin Lindholm, Niko Mäkelä ja Lari Tumanoff.

Aamulla nuorten mestaruusuinneissa HSS:n joukkue Aku Kaila, Davin Lindholm, Aleksi Koprinen, Lari Tumanoff ui nuorten Suomen ennätyksen 4x100 metrin sekauintiviestissä ajalla 3:50.57.

Katso kaikki SM-Uintien tulokset täältä ja lauantain SM-mitalistit täältä. Sunnuntaina luvassa on SM-Uintien viimeinen kilpailupäivä, sunnuntain ohjelman löydät täältä

Kirjoittaja: Katriina Latvasalo

Kirjoittaja on Laajasalon opiston urheilujournalismin opiskelija. Uimaliitto tekee yhteistyötä Laajasalon opiston kanssa.

Asiasanat

SM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia