SM-uinnit kilpaillaan Tampereella juhannuksen jälkeen - kaikki Suomen huippu-uimarit altaassa

#UUTINEN #UINTI 23.6.2022

Uinnin pitkän radan Suomen mestaruuksista kilpaillaan Tampereella 30.6.- 3.7.2022 Tampereen uintikeskuksessa. Kilpailuihin on ilmoittautunut 671 uimaria 61 seurasta. Pitkän viikonlopun aikana kahdeksalla jaksolla uidaan 2410 starttia.

TaTU Tampereen ja UintiTampereen (UiTa) isännöimä kisaviikonloppu on laaja, sillä kisoissa ratkotaan myös nuorten sekä parauinnin Suomen mestaruudet. Suomen Uimaliiton urheilujohtaja Pasi Salonen on iloinen, että pari vuotta piinanneiden koronarajoitusten aika on ohi ja Tampereella taistellaan mitaleista tuttuun tapaan yleisön edessä. 

”On todella upeaa, että Tampere yhtenä Suomen urheilutapahtumakaupungeista isännöi uinnin suurinta kansallista kilpailutapahtumaa. SM-uintien osaava ja ammattimainen organisaatio vapaaehtoisjoukkoineen järjestää takuuvarmasti laadukkaat kisat, jossa viihtyvät niin urheilijat kuin yleisökin”, sanoo Salonen. 

SM-uintien lähes 700 urheilijan joukossa on mukana Suomen parhaimmisto. MM-uimarien Matti Mattssonin, Mimosa Jallowin ja TaTUa edustavan Veera Kivirinnan takana on kova joukko uintikuntoaan elokuussa järjestettäviä EM-uinteja testaavia urheilijoita. 

”MM-uimarien lisäksi mielenkiintoa herättävät varmasti TaTUn Olli Kokko sekä Tampereella harjoitteleva Ronny Brännkärr. Lisäksi Vanders Vantaan Kalle Mäkinen on mielenkiintoinen nimi unohtamatta sairastelujen vuoksi MM-kisat väliinjättäneitä Fanny Teijonsaloa ja Ari-Pekka Liukkosta”, jatkaa Salonen. 

SM-uintien herkullisimpia paloja ovat viestit, jotka uidaan iltajaksojen viimeisinä lajeina jokaisena kisapäivänä. Jyväskylän Aallon joukkueet Liukkosen johdolla ovat ennakkoon erittäin kovia. Lisäksi SM-kisojen altaassa nähdään nuorten EM-kisoihin Romanian Otopeniin matkaavia uimareita. Mukana ovat muun muassa 400 metrin sekauinnissa Simmis Granin Louna Kasvio ja 200 metrin rintauinnissa Simmis Helsingin Davin Lindholm. Joukkue lähtee kisoihin lauantaina 2.7.2022.

Lisätietoja tapahtumasivulta 
Tampereen SM-kisojen osallistujalistat on julkaistu LIVE Timing -palveluun jaksoittain.  
SM-uintien lipunmyynti on käynnissä lippu.fi -palvelussa 

Suomen mestaruusuinteja voi seurata suorina livestriimeinä Aamulehden verkkosivujen kautta. Aamujaksot näkyvät vain Aamulehden tilaajille, mutta tilaajaksi pääsee helposti ja ensimmäinen kuukausi maksaa vain 1 euron. Iltajaksojen finaaliuinnit ovat kaikkien katsottavissa.

Siirry liveen tästä  
 

 

Lisää vastaavia uutisia