Kalle Mäkinen tykitti toisen Suomen ennätyksen SM-uinneissa – Cetukselle jälleen SE viestissä

#UUTINEN #UINTI 19.12.2021

Kalle Mäkinen hurjasteli SM-kisoissa kaksi Suomen ennätystä.

Nelipäiväiset uinnin lyhyen radan SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Espoossa. SM-kisojen seurapisteissä voiton vei Cetus Espoo 526 pisteellä ja nuorissa seurapisteiden ykkönen oli HSS pisteillä 379.

Illan päätösjaksossa Vandersin Kalle Mäkinen ui jo toisen Suomen ennätyksensä kilpailuissa. Mäkinen ui 100 metrin selkäuinnin SM-kultaa uudella lyhyen radan Suomen ennätyksellä 52,03. Entinen SE-aika oli Ronny Brännkärrin marraskuussa uima 52,15.

Mäkinen voitti sunnuntaina SM-kultaa myös 50 metrin perhosuinnissa, minkä myötä Mäkinen otti nimiinsä peräti viisi Suomen mestaruutta. Sunnuntaina uimiensa mestaruuksien lisäksi Mäkinen ui SE-ajalla (23,87) 50 metrin selkäuinnin SM-kultaa perjantaina ja lisäksi hän voitti 50 ja 100 metrin vapaauinnin.

– En pysty sanoin kuvailemaan omaa fiilistä. Kaikki on onnistunut aivan nappiin ja tämä vain on todella siistiä, kun kulkee näin hyvin. Todella upeaa. Nyt lomailen loppuvuoden, Mäkinen kertoo.

Espoon sunnuntai-illassa nähtiin myös toinen SE, kun Cetuksen viestijoukkue, Luukas Vainio, Tuomas Kiviluoma, Miikka Ruohoniemi ja Ari-Pekka Liukkonen, ui uuden miesten 4x100 metrin vapaauinnin lyhyen radan Suomen ennätyksen 3.15,36.

– Oli todella mukavaa kisata SM-kisoissa. Tällä hetkellä fiilistelen erityisesti sitä, että pääsee joululomalle, mutta odotan innolla pitkän radan kautta. Toukokuussa on jo MM-kilpailut ja sitten elokuun lopulla Italiassa pääsen puolustamaan Euroopan mestaruutta. Nyt on hyvä, että pystyy pitämään pienen tauon ja lähteä sitten kunnolla rakentamaan kautta kohti kevättä ja kesää, Liukkonen kommentoi.

Cetuksen viestijoukkue kauhoi myös lauantaina uuden SE-ajan.

Louna Kasvio kauhoi sunnuntaina SM-kultaa 1500 metrin vapaauinnissa ajalla 16.41,81.

Kaikkiaan 15-vuotias Kasvio ui Espoossa viisi SM-kultaa (200 metriä sekauintia ja perhosuintia, 800 metriä vapaauintia, 400 metriä sekauintia). Lisäksi Simmis Granin uimari ui SM-hopeaa 400 metrin vapaauinnissa.

– Pakko näihin tuloksiin on olla tyytyväinen. Ensimmäisenä päivänä näytti vähän siltä, että tuloskunto voisi olla aikojen kannalta vähän vielä parempaa, mutta todella hyvät kilpailut nämä ovat olleet. Tulosten takana on todella kovaa treeniä. Ensi vuoden päätavoitteeni ovat nuorten EM-kilpailut, Kasvio kertoo.

Latikka päätti uransa Espoossa

Swimming Club Rovaniemeä edustavan parauimari Antti Latikan uintiuran viimeinen kisastartti nähtiin Espoossa sunnuntaina. S13-luokassa uineen Latikan viimeiseksi startiksi jäi 100 metrin selkäuinti, jossa Latikka ui SM-hopealle.

– Uintiuran päättyminen herättää todella onnellisia ajatuksia. Pääsen siirtymään elämässä eteenpäin ja olen todella onnellinen, että sain jakaa täällä uran viimeisen startin tämän uintiyhteisön kanssa, jonka kanssa olen uraani taivaltanut, Latikka kertoo.

Latikka edusti Suomea peräti neljästi paralympialaisissa: Pekingissä 2008, Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016 sekä Tokiossa 2021.

Parasarjan 100 metrin selkäuinnin SM-kultaa ui Vaasan Uimaseuran Nader Khalili uudella S14-luokan VSE-ajalla 1.02,11. Khalili ui uuden S14-loukan Suomen ennätyksen myös 50 metrin perhosuinnissa, jossa uusi VSE-aika on 27.67.

Myös Uinti Tampereen Jenna Rajahalme ui sunnuntaina uuden Suomen ennätyksen. Rajahalme kellotti 50 metrin vapaauinnissa S10-luokan uudeksi VSE-ajaksi 28,55.

Kaikki SM-uintien tulokset löydät Livetimingista.

Asiasanat

SM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia