Kalle Mäkinen tykitti Suomen ennätyksen SM-uinneissa – myös Cetuksen viestijoukkue ui SE-ajan

#UUTINEN #UINTI 17.12.2021

Miesten 50 metrin selkäuinnissa Kalle Mäkinen ui SM-kultaa uudella lyhyen radan Suomen ennätyksellä 23,87.

Uinnin lyhyen radan SM-kilpailujen toinen päivä uitiin perjantaina Espoossa Espoonlahden uimahallissa.

Miesten 50 metrin selkäuinnissa Vandersin Kalle Mäkinen ui SM-kultaa uudella lyhyen radan Suomen ennätyksellä 23,87. Entinen SE-aika oli Niko Mäkelän vuonna 2019 uima 23,95. 

– On todella hyvä fiilis. Eilen oli superhyvä päivä ja kroppa tuntui tosi hyvältä myös tänään. Ei yllättänyt, että tuli näin kovaa. Olen saanut otettua tällä kaudella valtavia harppauksia eteenpäin ja pakko olla tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa, Mäkinen kertoo.

SM-hopeaa lajissa ui HSS:n Niki Karlsson ja kolmanneksi sijoittui Uinti Tampereen Eemil Varho.

Perjantain SM-uintien illassa nähtiin myös toinen Suomen ennätys, kun Cetuksen joukkue Luukas Vainio, Roope Paatos, Tuomas Kiviluoma ja Aku Kaila uivat miesten 4x200 metrin vapaauintiviestin Suomen ennätyksen ajalla 7.13,52.

Perjantaina uitiin myös nuorten SE-aika sekä VSE-aikoja

100 metrin rintauinnin Suomen mestariksi ui Porin Uimaseuran Matti Mattsson ajalla 58,22.

– Se oli ihan ok veto. Viimeinen piikki (25 metriä) oli sellaista suttaamista. Lyhyellä radalla uimisessa on omaan tyyliin liikaa frekvenssiä, mutta ihan kivaa vaihtelua tämä on, Mattsson kertoo.

SM-hopealle ui Cetuksen Miikka Ruohoniemi ja pronssia ui samaa seuraa edustava Mihail Khanoukaev. Viidenneksi sijoittunut HSS:n Davin Lindholm teki ajallaan 1.00,17 uuden nuorten Suomen ennätyksen. Torstaina Lindholm ui kahdesti 50 metrin rintauinnin nuorten Suomen ennätyksen.

Perjantaina nähtiin jälleen myös parauinnin SE-aikoja. Vaasan Uimaseuran Nader Khalili ui S14-luokan Suomen ennätyksen sekä 100 metrin rintauinnissa (1.12,48) että 50 metrin selkäuinnissa (29,73). Uinti Tampereen Jenna Rajahalme oli S10-luokassa 100 metrin vapaauinnin VSE:n ajalla 1.05,53.

Louna Kasvio ui perjantaina Suomen mestariksi sekä 200 metrin perhosuinnissa että 800 metrin vapaauinnissa. 15-vuotias Simmis Granin uimari ui jo torstaina SM-kultaa 200 metrin sekauinnissa ja hopeaa 400 metrin vapaauinnissa.

– 200 metrin perhosen uinti oli todella lähellä 800 metrin uintia, joten vapaauinti oli aika raskas, ja olisi voinut mennä paremminkin, mutta mestaruus on aina positiivista. Ensimmäiset kaksi päivää ovat olleet todella onnistuneet, joten lähden hyvillä fiiliksillä loppukisoihin, Kasvio kertoo.

Kaikki perjantain SM-uintien tulokset näet Livetimingista. Lyhyen radan SM-uinnit jatkuvat aina sunnuntai-iltaan asti Espoonlahdessa.

Asiasanat

SM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia