Lyhyen radan SM-uinneissa kaksi nuorten Suomen ennätystä

#UUTINEN #UINTI 16.12.2021

Davin Lindholm kellotti nuorten Suomen ennätyksen 50 metrin rintauinnissa.

Uinnin lyhyen radan SM-kilpailut järjestetään Espoossa tänä viikonloppuna 16.–19. joulukuuta Espoonlahden uimahallissa. Nelipäiväisissä kilpailuissa mukana Suomen kärkinimistä ovat Ari-Pekka Liukkonen sekä Matti Mattsson.

Lindholm paransi kahteen otteeseen NSE-aikaa

Ensimmäisenä kilpailupäivänä uitiin kaksi uutta nuorten Suomen ennätystä sekä yksi VSE-aika. Aamujaksolla Davin Lindholm kellotti nuorten Suomen ennätyksen 50 metrin rintauinnissa, mutta paransi aamun uintia ja kellotti iltajaksolla uuden NSE-ajan lukemiin 27,08. 

- Illan uinti oli parempi kuin aamulla. Käännös jäi vähän vajaaksi ja tuli seinään kiinni, joten oli vähän vaikeuksia ponnistaa. Nämä ovat kauden viimeiset kilpailuni, joten otetaan kaikki irti mitä kehossa on jäljellä, Lindholm sanoo.

Aamujakson ensimmäisessä lajissa nähtiin myös nuorten Suomen ennätys, kun Cetus ui sekajoukkueiden 4x50 metrin vapaauintiviestissä uuden NSE-ajan lukemiin 1.37,12. Joukkueessa uivat Luukas Vainio, Inka Vahtola, Jenni Korkeamäki sekä Aku Kaila. Hopea meni Helsingfors Simsällskapille ja VUS-VSS Vaasasta otti pronssia.

Ruuska Suomen mestariksi 100 metrin rintauinnissa

Naisten 100 metrin rintauinnin Suomen mestariksi ui Jyväskylän Aallon Martta Ruuska. Ruuska kellotti oman uintinsa aikaan 1.06,77. Ruuska oli tyytyväinen finaaliuintiinsa.

- Aamulla uintini oli hätäinen ja ei mennyt oikein eteenpäin, mutta nyt finaalissa potkut ja käsivedot toimivat. Liuku pysyi koko uinnin ajan, mutta seinät eivät menneet kovin hyvin. On tosi kiva kilpailla tänä viikonloppuna ja saada vielä yhdet kisat tähän lyhyen radan kaudelle, Ruuska kertoo.

Miesten 100 metrin vapaauinnin Suomen mestaruuteen ui Vandersin Kalle Mäkinen. Mäkinen kellotti loistavan ajan 47,75. Suomen ennätys tällä matkalla on Ari-Pekka Liukkosen 47,42. Anton Herralla TaTU:sta otti hopeaa ja Cetuksen Tuomas Kiviluoma pronssia.

Parauinnin S7-luokassa nähtiin myös uusi Suomen ennätys 50 metrin selkäuinnissa, kun Vandersin Meri-Maari Mäkinen rikkoi omissa nimissä olleen ennätyksen ajalla 45,30.

Katso kaikki SM-uintien torstain mitalistit ja tulokset täältä. SM-uintien viikonlopun ohjelman löydät täältä.

Asiasanat

SM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia