Mattsson ja Lahtinen avasivat uinnin MM-kilpailut

#UUTINEN #UINTI 11.2.2024

Matti Matttsson ui aamun alkuerissä. Kuva: Bildbyrån

Uinnin MM-kilpailut käynnistyivät tänään Qatarin Dohassa ja kaksi suomalaista nähtiin MM-altaalla heti ensimmäisenä kisapäivänä.

Porin Uimaseuran Matti Mattsson ui sivulajissaan miesten 100 metrin rintauinnin alkuerissä. Mattsson kellotti ajan 1.00,57 ja oli erien sijalla 19. Porilainen oli tyytyväinen aloitusuintiinsa ja suuntaa nyt katseet kohti torstain päämatkaa.

– Muutama kymmenys olisi ollut otettavissa ajasta pois ilman paria virhettä. Ensimmäinen pintaantuminen ja maaliintulo eivät onnistuneet aivan nappiin, mutta ihan sellainen perinteinen kisojen aloitus kaiken kaikkiaan. Tästä on hyvä lähteä keskittymään kohti torstain päämatkaa 200 metrin rintauintia, Mattsson kertoo.

Simmiksen Laura Lahtinen ui naisten 100 metrin perhosuinnin alkuerissä. Lahtinen pysäytti eräuintinsa aikaan 1.00,06 ja jäi vain 0,07 sekuntia hänen omasta ennätyksestään. Lahtinen oli sijalla alkuerien sijalla 22. Uimari oli tyytyväinen ensimmäiseen kisastarttiinsa ja lähtee hyvillä mielin päämatkalleen 200 metrin perhosuintiin, joka uidaan ystävänpäivänä keskiviikkona 14. helmikuuta.

– Uinti meni tosi hyvin. Oli paras uinti satasella puoleentoista vuoteen, joten olen todella tyytyväinen. Pieniä virheitä sinne mahtui esimerkiksi maaliintulo ja toinen pintaantuminen jotenkin pysäytti vauhdin. Ne jäivät vähän harmittamaan, koska välieräpaikka oli ehkä otettavissa, Lahtinen avaa aamun uintiaan.

Lahtiselle aamulla uitu lyhyempi matka ei ole täysin mieleinen, vaan 200 metriä tuntuu omalta. Sillä matkalla hän sanoo olevansa mukavuusalueellaan ja odottaa innolla parin päivän päästä koittavaa päämatkansa.

– Tänään tein kaikkeni ja siihen olen tyytyväinen. Nyt otan hetken rennosti ja keskityn sitten 200 metrille.

Huomenna MM-altaassa nähdään yksi suomalainen.

MAANANTAI 12.2. | aamujakso kello 08.30 | iltajakso 18.00
09:04 | Naisten 100 metrin rintauinti | Ida Hulkko

MM-uinnit näkyvät Ylen kanavilla

Yle Urheilu välittää MM-uinnit Yle Areenassa sekä TV2:lla. Aamun alkuerät näkyvät suorana Yle Areenassa ja iltapäivän finaalit näkyvät Areenassa ja TV2:lla. Aamujakson lähetykset alkavat kello 8.25 ja iltajakso kello 17.55. Löydät lähetysaikataulut täältä. Lähetykset selostaa Mikko Hannula ja kommentaattorina toimii Ville Kallinen.

Uinnin MM-kisoja seurataan Uimaliiton kanavissa:

X (ent. Twitter) I Facebook I Instagram