Lahtinen päätti MM-urakkansa 200 metrin perhosuinnin välieriin

#UUTINEN #UINTI 14.2.2024

Kuva: Bildbyrån

Laura Lahtinen ui Dohan MM-uinneissa 200 metrin perhosuinnin välierissä. Simmistä edustava uimari kellotti illan uinnissa ajan 2.14,16 ja oli semifinaalin 16. Kahdeksan parasta eteni huomiseen finaaliin.

Lahtinen ui aamun alkuerissä ajan 2.12,06 ja eteni sijalta 14 iltajaksolle. Uimari oli pettynyt omaan iltauintiinsa, mutta kokonaisuutena MM-urakkaan hän on tyytyväinen. Lahtinen ei lähde analysoimaan välieräuintiaan vielä sen kummemmin, vaan pohtii sitä myöhemmin yhdessä valmentajansa kanssa.

– Oli kiva fiilis lähteä uimaan välieriin. Ensimmäinen satanen (100 metriä) oli hyvä, mutta en tiedä mitä sen jälkeen tapahtui. En saanut ihan sitä itsevarmuutta uintiin ja hyvää uintia, mitä aamulla toivoin. Vaikka eka satanen oli ihan hyvää, mutta se tärkein eli loppu ei tullut, Lahtinen sanoo ja jatkaa:

– Kokonaisuutena ihan hyvät kisat kuitenkin. Kaksi uintia kolmesta oli hyviä ja omaan tavoitteeseen pääsin, vaikka en olisi halunnut tällaista päätöstä kisoille. Varmasti myöhemmin pystyn sanomaan, että nämä kisat olivat ihan hyvät, mutta nyt harmittaa.

Seuraavaksi Lahtisella on edessä keskittyminen ylioppilaskirjoituksiin ja uinnin suhteen ajatuksissa on kesän EM-kilpailut.

– Valmistaudun nyt keväällä kesän EM-uinteihin ja siellä uimaan hyvin, mutta nyt minulla on tulossa kirjoitukset ja hetkeksi panostan niihin.

Aamun alkuerissä nähtiin Lahtisen lisäksi Cetus Espoon Fanny Teijonsalo. Jyväskylässä asuva uimari ui 50 metrin selkäuinnin alkuerissä ajan 29,41 ja oli 31. Teijonsalon startti epäonnistui, mutta itse uinti tuntui hyvältä.

– Päällimmäisinä fiiliksinä on se, että voisin kopioida Ollin kommentit eiliseltä. Startti tuli jotenkin pystyyn veteen. Kun lähdin korjaamaan sitä, niin täytyi lähteä nollavauhdista tekemään liukua ja uimaan. Kun kyseessä on sprinttimatka, niin ei siinä ole oikein mitään enää tehtävissä, Teijonsalo avaa aamun uintiaan.

Harmitusta lisää se, että Teijonsalo uskoi pystyvänsä uimaan matkalla oman ennätyksensä ja sitä kautta etenemään semifinaaleihin. Selkäuinti on Teijonsalon mukaan hänellä mennyt koko ajan eteenpäin.

– Harmittaa, kun tiedän olevani kunnossa. Positiivista kuitenkin oli se, että uinti oli hyvää ja se lupaa hyvää lauantain vapaauintiin. Onneksi siihen on vielä aikaa ja kerkeää latautua pari päivää, Teijonsalo toteaa.

Mattsson starttaa päämatkallaan huomenna

Torstain aamujaksolla nähdään kaksi suomalaista. Porin Uimaseuran Matti Mattsson hyppää altaaseen päämatkallaan miesten 200 metrin rintauinnin alkuerissä. Tatu Tampereen Ida Hulkko nähdään huomenna naisten 200 metrin rintauinnin alkuerissä.

TORSTAI 15.2. | aamujakso kello 08.30 | iltajakso 18.00
09:11 | N 200m rintauinti | Ida Hulkko
09:28 M 200m rintauinti | Matti Mattsson

MM-uinnit näkyvät Ylen kanavilla

Yle Urheilu välittää MM-uinnit Yle Areenassa sekä TV2:lla. Aamun alkuerät näkyvät suorana Yle Areenassa ja iltapäivän finaalit näkyvät Areenassa ja TV2:lla. Aamujakson lähetykset alkavat kello 8.25 ja iltajakso kello 17.55. Löydät lähetysaikataulut täältä. Lähetykset selostaa Mikko Hannula ja kommentaattorina toimii Ville Kallinen.

Uinnin MM-kisoja seurataan Uimaliiton kanavissa:
X (ent. Twitter) I Facebook I Instagram