Mattsson eteni odotetusti finaaliin

#UUTINEN #UINTI 15.2.2024

Mattsson on esiintynyt vakuuttavasti Dohan MM-altaassa. Kuva: Bildbyrån

Porin Uimaseuraa edustava Matti Mattsson oli hurjassa vedossa MM-uinneissa Qatarin Dohassa. Mattsson eteni odotetusti huomiseen finaaliin miesten 200 metrin rintauinnissa.

Illan semifinaalissa porilainen ui ajan 2.09,43 ja eteni jaetulta neljänneltä sijalta finaaliin. Aamun alkuerissä uimari tykitti erien nopeimman ajan 2.09,15, jolla hän alittaa Pariisin olympialaisten tulosrajan.

– Hyvät fiilikset semifinaalista ja uinti oli semihyvä. Ei ihan niin hyvä kuin aamulla ja vähän liian rennosti tuli välillä uitua, mutta hienoa olla taas MM-finaalissa parin vuoden tauon jälkeen. Nyt suuntaan katseet kohti huomista ja hyvällä omalla uinnilla uskon, että saan hyvän tuloksen aikaiseksi. Kun nautin tekemisestä, niin uskon että homma rokkaa hienosti, Mattsson sanoo luottavaisena.

Aamun alkueräuinnin jälkeen altaasta nousi helpottunut uimari. Mattsson oli onnellinen, että muutaman hankalamman vuoden jälkeen uinti kulkee taas ja tulosraja olympialaisiin alittui.

– Aamun uinti tuntui todella hyvältä ja miellyttävältä. Se meni aika lailla niin kuin oltiin se Eetun (Karvonen) kanssa suunniteltu. Aika iso kivi tippui sydämeltä, kun A-raja meni rikki. Nyt voin alkaa nauttimaan tekemisestä ja jatkaa hyvää fiilistä ja edetä uinti kerrallaan, Mattsson sanoi aamun alkuerien jälkeen.

Miesten 200 metrin rintauinnin finaali uidaan huomenna perjantaina Suomen aikaa kello 19:08.

Torstaiaamun alkuerissä nähtiin Mattssonin lisäksi Tatu Tampereen Ida Hulkko. Hän ui naisten 200 metrin rintauinnin alkuerissä sijalle 23. ajalla 2.33,27. Välieriin eteni 16 nopeinta.

–Pitää  sanoa, että kyllä se on mielenkiintoinen seikkailu, kun lähtee sprintterinä 200 metrille. Olisin halunnut uida kovempaa, mutta ei sitä treenaamatta oikein pysty. Kai pitää ihan ok tyytyväinen olla, että sijoitus kumminkin 23:s ja kausi on vasta alussa. Tämä uinti oli mukava välietappi kohti lauantain finstaa (50 metriä).

Aamun uinnissa Hulkolla oli pieniä teknisiä haasteita, mutta hän uskoo niiden korjaantuvan, jos matkaa treenaisi enemmän. Hulkko nähdään kisa-altaassa seuraavan kerran lauantaina, kun vuorossa on naisten 50 metrin rintauinnin alkuerät.

Perjantaina aamujaksolla altaaseen hyppää yksi suomalaisuimari. Miesten 50 metrin vapaauinnin alkuerissä nähdään Vantaan Vandersia edustava Kalle Mäkinen.

Kaikki tulokset MM-uinneista löydät täältä.

PERJANTAI 16.2. | aamujakso kello 08.30 | iltajakso 18.00
09:08 | M 50m vapaauinti, alkuerät | Kalle Mäkinen
19:08 | M 200m rintauinti, finaali | Matti Mattsson

MM-uinnit näkyvät Ylen kanavilla
Yle Urheilu välittää MM-uinnit Yle Areenassa sekä TV2:lla. Aamun alkuerät näkyvät suorana Yle Areenassa ja iltapäivän finaalit näkyvät Areenassa ja TV2:lla. Aamujakson lähetykset alkavat kello 8.25 ja iltajakso kello 17.55. Löydät lähetysaikataulut täältä. Lähetykset selostaa Mikko Hannula ja kommentaattorina toimii Ville Kallinen.

Uinnin MM-kisoja seurataan Uimaliiton kanavissa:
X (ent. Twitter) I Facebook I Instagram