FINA hyväksyi Ida Hulkon olympiarajan alituksen

#UUTINEN #UINTI 22.7.2020

Ida Hulkon uima 100 metrin SE hyväksyttiin Tokion Olympialaisten A-rajan alitukseksi

Kansainvälinen uimaliitto FINA on hyväksynyt Ida Hulkon kesäkuussa uiman 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen 1:06.90 Tokion olympialaisten A-rajan 1:07.07 alitukseksi. FINA hyväksyi kesäkuussa uidut Tampere Invitational -kilpailut viralliseksi näyttökilpailuksi. 

- Kun koronakevään myötä kilpailuja peruuntui, esitimme toukokuussa FINA:lle jo myönnetyn näyttökilpailustatuksen siirtämisestä kesäkuun kilpailuun. FINA:lla on tarkat kriteerit näyttökilpailuille mm. tuomareiden suhteen ja status on mahdollista saada vain neljään kilpailuun vuodessa. Virallinen päätös asiasta saatiin eilen tiistaina, Uimaliiton kilpailupäällikkö Pasi Salonen kertoo.

 

TaTU Tamperetta edustava 21-vuotias Hulkko ui kesäkuun kilpailuissa myös 50 metrin rintauinnin uuden SE:n 30.33. Häntä valmentaa Jere Jännes

- Tieto kesäkuun kilpailuiden hyväksymisestä näyttökilpailuiksi tuli täytenä yllätyksenä ja vetääkin ihan sanattomaksi. Fiilis on ihan mahtava ja askel kohti jokaisen urheilijan unelmaa on otettu. Nyt ei auta muu kuin jatkaa kovaa treeniä ja nauttia jokaisesta hetkestä kohti kesää ja Tokiota 2021, Hulkko kuvailee tunnelmiaan. 

- Sen verran on hyvä fiilis, että on ihan kanat levällään. Eipä tarvitse enää metsästellä rajaa vaan pääsee keskittymään mahdollisimman kovan tuloksen tekemiseen. Sinällään päätös ei päivittäiseen tekemiseen vaikuta, edelleen jatketaan omaan prosessiimme ja huonoon huumoriin luottaen. Kiitoksen liiton päähän asian hoitamisesta, valmentaja Jännes säestää. 

Hulkon lisäksi Tokion olympialaisten A-rajan on alittanut suomalaisuimareista rintauimari Matti Mattsson ja hänet Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on jo nimennyt kisajoukkueeseen. Vuoden 2020 Tokion kesäolympialaiset on siirretty koronapandemian vuoksi vuodelle 2021.

Lisätietoja:
Sanna Airaksinen
Toiminnanjohtaja, Uimaliitto
040 549 9626
sanna.airaksinen@uimaliitto.fi

Henkilöt

Ida Hulkko

Asiasanat

Tokio 2020

Lisää vastaavia uutisia