Uintiurheilun nuorten EM-kilpailuissa on suomalaisilla menestyspotentiaali - A-rajoja on rikottu ja vaikeuskertoimia lisätty

#UUTINEN #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI 16.6.2022

Uintilajien nuorten EM-kilpailut kilpaillaan kesä-heinäkuussa. Suomen joukkueet kisoihin on valittu ja yhteensä 17 nuorta lähtee kilpailemaan EM-menestyksestä. Uinnin NEM-kilpailuihin Romaniaan matkaa kuusi uimaria ja yhdeksän uimahyppääjää sekä taitouinnin NEM-kilpailuihin Alicanteen kaksi taitouimaria.  

Uinnin joukkueeseen valittiin Simmiksen Davin Lindholm, Simmis Granin Louna Kasvio, Turun Urheiluliiton Vilma Leppähaara sekä Oulun Uinnin Lotta MoilanenViivi Säntti ja Reeta Ollonen.  

NEM-uinnit järjestetään Romanian Otopenissä 5.–10.7.2022. Neljällä urheilijalla kuudesta on A-raja rikottuna.

– Meillä on pieni, mutta hyvin iskukykyinen joukkue Romanian Otopenissä. Neljä urheilijaa on alittanut A-rajan, se on hyvä merkki heidän kunnostaan, iloitsee joukkueenjohtaja Marjoona Teljo

Uintijoukkueen valmentajina kilpailuissa toimii Antti Kasvio ja Joonatan Lehtonen. Joukkueenjohtaja on Teljo ja fysiona Teemu Leinonen

Uimahyppyjen vaikeuskertoimet nousussa

Romania isännöi myös uimahyppyjen nuorten EM-kilpailuja Bucharestissa 18.–24.7.2022. 

Uimahyppyjen nuorten EM-joukkueessa urheilevat Vantaa Divingia edustavat Aada LiikkanenOdessa KäckTyrsky Reunanen ja Wilma Perkiö sekä uimahyppyseura Tiirojen Aaron HoffmanEerika RepoHannah PuranenKerttu Toivonen ja Odessa Jääskeläinen

Valmentajana kilpailuissa on Salla Sofieva ja Tanja Goldberg sekä fysiona Juha Parikka.

Uimahyppyjen nuoressa, mutta isossa joukkueessa on mukana peräti viisi arvokisojen ensikertalaista. Valmentaja Sofieva nostaa esille myös menestyspotentiaalin.

– Yhdeksän urheilijan porukasta löytyy viisi arvokisojen ensikertalaista ja kolme viimevuotista finalistia. Vaikka neljä urheilijaa on vasta nuoria ensimmäisen vuoden B-sarjalaisia, niin hypyistä löytyy monin paikoin jo paljonkin vaikeutta. Erityisesti 14-15 -vuotiaiden tyttöjen kerroksilla suomalaisilta tullaan näkemään hyppyjä, joihin emme ole aiemmin tässä ikäluokassa pystyneet. Myös tyttöjen kerrosten parihypyissä olemme saaneet vaikeuskertoimia ylöspäin, iloitsee Sofieva. 

Pinja Kekki - Veera Säämänen suuntaavat duona ensimmäisiin arvokisoihin

Taitouinnin nuorten EM-mitaleista kilpaillaan Espanjan Alicantessa jo heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 29.6.–3.7.2022. Vantaan Pyörrettä edustava Pinja Kekki edustaa Suomea solo-kilpailuissa. Lisäksi duo Kekki parinaan Veera Säämänen (Vantaan Pyörre) kilpailee niin teknisessä kuin vapaaohjelmassa. Kaksikon valmentajana toimii Iris Lucenius ja joukkueenjohtajana Mira Helmiö.

Pieni tiimi lähtee nuorten arvokilpailuihin innostuneena. 

– Pinjalla on ollut ehjä kausi ja hän pääsee näyttämään edellisvuodesta vaikeutettuja koreografioita molemmilla soloilla. Duona Pinja ja Veera uivat ensimmäistä kautta yhdessä ja nämä ovat Veeran ensimmäiset arvokisat, joten kisoihin lähdetään innokkaina, miettii valmentaja Lucenius. 


Lisätietoja ja mediayhteydet
Uinnin joukkueenjohtaja Marjoona Teljo 050 354 8441, marjoona.teljo@uimaliitto.fi 
Uimahyppyjen valmentaja Salla Sofieva 050 300 8953, salla.sofieva@uimaliitto.fi 
Taitouinnin valmentaja Iris Lucenius 050 576 6564, iris.lucenius@gmail.com 

Lisää vastaavia uutisia