Eerika Repo hyppäsi nuorten EM-pronssia

#UUTINEN #UIMAHYPYT 21.7.2022

Uimahyppyseura Tiirojen Eerika Repo hyppäsi metrin ponnahduslaudalla nuorten EM-pronssia Romanian Bucharestissa.

Eerika Repo oli jo alkukilpailusarjassaan vahva hypäten kolmanneksi. Pisteitä Repo kirjautti 297.75 häviten kilpailun voittaneelle Italian Giorgia De Sanctisille 28.95 pistettä.

"Mä pystyin pitämään mun pään tosi hyvin kasassa. Heti alussa tuntui siltä, että nyt mennään, tuntui hyvältä kisata, on hyvä fiilis, mä haluan kisata”, iloitsi Repo kilpailun jälkeen.

Itseluottamusta finaaliin Repo ammensi hyppäämällä vahvan kisaharjoituksen.

”Olin saanut tosi laadukkaita toistoja, sain korjattua niitä pieniä virheitä, mitä siellä vielä piti korjata ja sain vielä ne hyvät korjaukset kisaan. Oli tarkka kisa, tasaista kokonaisuudessaan, ei tullut yhtään epäonnistumista. Kaikki tuli pystyyn ja tänään oli hyvä päivä”, jatkoi Repo.

Kuuntele Eerika Revon kommentit kokonaisuudessaan

Nuorten valmentaja Salla Sofieva nosti esille suojattinsa vahvan kisafokuksen.

”Eerika onnistui pitämään pakan kasassa kovassa paikassa. Hän oli hyvin keskittynyt jo kisatreenissä, jossa teki useita laadukkaita toistoja. Eerikan vahvuuksia metrillä ovat tasaisuus, hyppyjen näyttävä nousukorkeus sekä erityisesti eteen- ja sisäänpäin pyörivien hyppyjen kilpailuvarmuus”, listasi Sofieva.

Revon harjoittelun pääpaino on 3 metrin laudalla, olympiatelineellä. Metrin taidot karttuvat harjoittelun sivutuotteena. Sofieva uskoo niin Revon kuin koko nuoren urheilijatiimin menestyspotientiaaliin.

”Eerika on kasvanut kilpatason uimahyppyjen parissa, ja on sitoutunut taitolajin vaativaan harjoittelukulttuuriin. Tämä on Eerikalle hieno palkinto vuosien tinkimättömästä työstä, mutta myös osoitus nuorten suomalaishyppääjien tämänhetkisestä menestyspotentiaalista”, sanoo Sofieva.

Suomalaisista torstaina kilpaili myös B-poikien kerroksissa niin ikään Tiiroja edustava Aaron Hoffman. Hoffman hyppäsi alkukilpailussa yhdeksänneksi ja eteni finaaliin. Finaalissa Hoffman oli alkukilpailun tavoin yhdeksäs.

Aada Liikkanen oli mukana metrin ponnahdulaudan alkukilpailussa sijoittuen 17:nneksi.

Tulokset
1m ponnahduslauta, B-tytöt I Kerrokset, B-pojat

Nuorten EM-kilpailut jatkuvat Romanian Bucharestissa sunnuntaihin saakka. Suomalaisten ohjelma löytyy linkistä.