EM-uinnit huipensivat nuorten rikkonaisen kauden

#UUTINEN #UINTI 12.7.2021

Lari Tumanoffin kunto osui kohdilleen NEM-uinteihin. Saldona oma ennätys jokaisessa kisastartissa.

Uinnin nuorten EM-kilpailut kisattiin 6–11.7. Italian Roomassa. Suomelta mukana oli 15 uimarin joukkue, joista seitsemän miesuimaria ja kahdeksan naisuimaria.

– Joukkue huokui hyvää fiilistä ja tekemisestä näkyi se, että uimarit pääsivät vihdoin koviin kansainvälisiin kisoihin ja uimaan oman ikäisiään vastaan. Kaikki oli toki ensikertalaisia näissä kisoissa ja varmasti alku meni vähän ihmetellessäkin. Aikaisempiin kisoihin verrattuna oli paljon rajoituksia ja erilaisia toimintamalleja koronan takia, nuorten valmennuksen kehittäjä Marjoona Teljo sanoo.

Henkilökohtaisilla matkoilla alkueristä välieriin uivat Pinja Taskila 200 metrin rintauinnissa, Davin Lindholm 50 metrin rintauinnissa, Lassi Haimi 400 metrin vapaauinnissa ja Louna Kasvio 200 metrin selkäuinnissa.

Omia ennätyksiä Suomen joukkueen uimarit tekivät 58 startissa kaikkiaan 21 kappaletta. Simmiksen Lari Tumanoff paransi ennätystään jokaisessa uimassaan startissa.

Miesten 4 x 200 metrin vapaauinnin viestijoukkue (Tumanoff, Luukas Vainio, Haimi ja Aleksi Koprinen) oli kymmenen joukkueen suoran finaalin kahdeksas ajalla 7:34.36. Kyseisen viestin seurajoukkueiden nuorten Suomen ennätys 7:42.29 on Simmiksen nimissä ja aikuisten seurajoukkueen SE 7:36.96 Cetuksen nimissä. Maajoukkueen SE on kirjattu vain aikuisille, ja se on vuodelta 1992. Ajan 7:28.71 ui joukkue Jani Sievinen, Vesa Hanski, Petteri Lehtinen ja Antti Kasvio.

– Uimarit onnistuivat uimaan omia uintejaan eivätkä antaneet uusien tilanteiden häiritä. Oli myös hienoa nähdä, miten uimarit lähtivät innoissaan hakemaan omia ennätyksiään myös sivulajeissaan, joissa realistisia etenemismahdollisuuksia ei ollut.

– Parannettavaa meillä jäi ehkä kunnon ajoittamisessa, mutta se oli toki tänä vuonna todella hankalaa, kun kisoja oli vähän ja koko kausi muutenkin monella rikkonainen, Teljo päättää.

Kisojen kaikki tulokset täältä

Lisää vastaavia uutisia