Nuorten EM-uinnit käydään ensi viikolla Liettuassa

#UUTINEN #UINTI 26.6.2024

Aliisa Soini aikuisten EM-kilpailuissa Serbian Belgradissa. Kuva: Deep Blue Media

Nuorten EM-uinnit käydään Liettuan Vilnassa 2.–7.7.2024. Suomesta kisoihin lähtee 17 hengen joukkue.

Joukkueessa ovat Linnea HeikkiläMalla Hämäläinen, Louna KasvioEllen KaituriRiialiina KiljalaRoope KoskelaLotta MoilanenVeera MustonenIlmari NieminenAlex NurminenVenla PäivärintaKonsta RantasuoOlivia RiekkiAliisa Soini, Fia StenmanWilma Sundt sekä Aron Zautasvili.

Joukkueenjohtajana toimii Aleksi Rajansuo ja valmentajina Irene PaloposkiHanna PaatosAntti Kasvio sekä Henri Kyynäräinen. Joukkueen fysioterapeutti kilpailuissa on Teemu Leinonen.

Aliisa Soini aloitti EM-uinti urakkansa jo aikuisten kisoista Serbiasta.

– Aikuisten EM-kisat menivät erittäin hyvin, joten odotan innolla nuorten kisoja. Minulla oli Belgradissa vain kuusi starttia, joten niistä palautuu nopeasti.

Nuorten EM-kisoissa Soini lähtee tavoittelemaan finaalipaikkoja sekä rikkomaan omia ennätyksiään. Myös nuorten Suomen ennätykset viidenkymmenen ja sadan metrin perhosuinnissa ovat hänellä tähtäimessä.

Oulun Uintia edustava Konsta Rantasuo lähtee kisoihin uimaan omia ennätyksiään sekä hyviä uinteja. Tavoitteena olisi myös pystyä uimaan ainakin semifinaaliin omissa päälajeissaan.

– Kevään ja alkukesän treenit ovat sujuneet hyvin. Pääsääntöisesti olen ollut terveenä lukuun ottamatta pientä flunssaa.

Valmistautuminen on sujunut hienosti ja Rantasuo on lähdössä kisoihin hyvillä sekä odottavaisilla fiiliksillä.

– Odotan innolla, että pääsen isoihin kisoihin kisaamaan, Rantasuo toteaa.

Joukkueenjohtajana kisoihin mukaan lähtee Aleksi Rajansuo. Hän on lähdössä Vilnaan hyvillä fiiliksillä.

– Liettuaan on lähdössä iso joukkue. Osa on ensi kertalaisia ja osa kokeneita arvokilpailu-uimareita. Kevään ja kesän perusteella vaikuttaisi kaikki olevan hyvällä mallilla ja odottavaisin mielin Vilnaan, Rajansuo kommentoi ja jatkaa:

– Toivotaan että kaikki pystyvät parhaimpaansa ja näemme paljon hienoja uinteja isossa kisassa, monella on hyvät saumat edetä iltauinteihin.

Suomalaisuimareiden lajivalikoiman löydät tästä. Uimareiden henkilökohtaiset tilastot löytyvät googlaamalla uimarin nimi + tempus.

Uinnin nuorten EM-kisoja seurataan Uimaliiton kanavissa.
X (ent. Twitter) | Facebook | Instagram

Lisää vastaavia uutisia