Lindholm ja Kasvio tarjosivat finaaliuinteja nuorten EM-kisoissa - joukkue palaa Suomeen positiivisin mielin

#UUTINEN #UINTI 11.7.2022

Davin Lindholm ui nuorten Suomen ennätykset 50 ja 100 metrin rintauintiin NEM-uinneissa Otopenissä. Kuva: Roldy Cueto

Nuorten EM-uinnit kilpailtiin Romanian Otopenissä 5.-10.7.2022. Suomalaisittain viikon kohokohdiksi nousivat Davin Lindholmin ja Louna Kasvion finaaliuinnit. Lindholm vastasi parhaista tuloksista ollen rintauintimatkoilla neljäs ja viides. Lisäksi Lindholmin nimiin kirjattiin kaksi uutta nuorten Suomen ennätystä.

Nuorten EM-uintien avauspäivänä Simmiksen Davin Lindholm kirjautti 50 metrin rintauinnin nuorten Suomen ennätyksen kahdesti uusiksi, kun sekä alkuerissä että semifinaaleissa aika parani. Lopulliseksi ennätyslukemaksi syntyi 27.94.

Finaalissa Lindholm jakoi neljännen sijan ja ui jälleen alle 28 sekunnin. Vaikka ennätyslukemat eivät enää parantuneet, oli mies uintiinsa tyytyväinen. 

"Oli toisen kerran alle 28 sekuntia, kyllä siitä voi olla ihan tyytyväinen. Ei näissä kisoissa neljäs sija hirveän huono ole", mietti Lindholm 50 metrin rintauintifinaalin jälkeen. 

Lindholm ui finaaliin myös 100 metrin rintauinnissa niin ikään uudella nuorten Suomen ennätyksellä. Semifinaalissa uitu aika 1:02.33 alitti Matti Mattssonin vuonna 2011 kirjauttaman nuorten Suomen ennätyksen. Sunnuntain finaalissa Lindholm kiristi vielä vauhtiaan lauantaisesta ja kirjasi uudet NSE-lukemat 100m rintauintiin. Lindholm pysäytti kellon aikaan 1:02.13 ja oli finaalin viides. 

”Toi satasen finaalipaikka tuli kyllä niin puskista. Välierissä, kun pamahti nuorten Suomen ennätys, se tuntui kevyeltä uinnilta verrattuna aamuun. Finaalissa aloitin vähän kevyemmin ja tulin takasin kovaa”, analysoi Lindholm, joka siirtyy ensi kaudella aikuisten sarjaan. 

Davin Lindholmin EM-kisamatka ei ollut itsestäänselvyys. Keväällä kunto ei tuntunut miehestä kisamatkan arvoiselta. 

”Jos mä ajattelen pari kuukautta taaksepäin, muistan, että valmentaja joutui periaatteessa pakottamaan mut näihin kisoihin, niin en pystyisi kuvitella, että kisat ois menneet näin hyvin”, mietti Lindholm. 

Davin Lindholmin kommentit kokonaisuudessaan 

Simmis Granin Louna Kasvio urakoi nuorten EM-uinneissa tiiviillä kilpailuaikataululla. Avauspäivänä Kasvio ui 400m sekauinnin finaaliin ja ui lopputuloksissa sijalle 7. ajalla 4:51.84. 

Yhden finaalin lisäksi Kasvio ui semifinaaleissa 200 metrin sekauinnissa ollen 11:s ja 200 metrin selkäuinnissa 14:s.

”Kisat ovat olleet huikea kokemus. Mutta mulla on ollut koko viikon joku pieni kipeys, niin on ollut raskas viikko. Ajat eivät ehkä ole olleet sellaisia, mitä oltiin odotettu. Mutta tietysti, kun 400 sekauinnissa pääsin finaaliin, niin olihan se tosi hienoa”, kertoi Kasvio kisaviikosta, jolla oli monta vahvaa kisamatkaa. 

Louna Kasvion kommentit kokonaisuudessaan 

Lindholmin ja Kasvion semifinaali- ja finaalipaikkojen lisäksi Turun Urheiluliiton Vilma Leppähaara selvitti tiensä 100 metrin selkäuinnin semifinaaliin ja oli lopputuloksissa 15:s. 

Nuorten EM-kilpailut sujuivat kokonaisuudessaan suomalaisilta hyvin. Urheilijat parantelivat ennätyksiään, kartuttivat arvokilpailukokemusta ja vahvistivat ammattimaisuutta.

”Davinin nuorten Suomen ennätykset olivat tottakai viikon huipputapahtumia. 100 metrin rintauinnin kova ennätysparannus sekä uinti finaaliin oli kyllä yllätys. Myös Lounan semifinaali- ja finaaliuinnit olivat hienoja”, nostaa joukkueenjohtaja Marjoona Teljo viikon kohokohtia.

Teljo näkee nuorten tulevaisuuden hyvin valoisana. 

”Puolet joukkueesta jatkaa vielä ensi kaudella nuorten maajoukkueessa ja puolet siirtyy yleisiin sarjoihin. Tämä kausi on ollut erittäin onnistunut näiden urheilijoiden kohdalla ja tasoa on nostettu laajalla rintamalla”, iloitsee Teljo. 

Tulokset päivittäin ja lajeittain

Lisää vastaavia uutisia