Taitouinnin nuorten EM-kilpailuissa ensimmäinen finaalipaikka

#UUTINEN #TAITOUINTI 2.8.2023

Portugalin Funchalissa on ensimmäinen nuorten EM-kisapäivä vielä käynnissä, mutta Suomelle on jo avautunut historiallinen finaalipaikka! Veera Säämänen ui ohjelmansa puhtaasti soolo vapaaohjelman esikilpailuissa sijoittuen 12/18.

- Suorituksen aikana tein vähän outoja suuntavirheitä, mutta jatkoin silti eteenpäin ohjelmaa. Pyrin ohjelmassa erityisesti tekemään kierteet puhtaasti ja loppuun asti. Loppuohjelma tuntui aika raskaalta, mutta jaksoin tsempata liikkeet puhtaasti loppuun asti, kertoo Säämänen ja jatkaa:

- Olen onnellinen, että pääsin finaaliin, mutta tiedän että olisin voinut suoriutua vielä paremmin. Olo ennen suoritusta ei ollut paras mahdollinen ja aika väsynyt, joten siihen nähden olen tyytyväinen suoritukseen. Finaalista lähden hakemaan vahvempaa suoritusta erityisesti suuntien osalta, ja lopussa aion panostaa varsinkin korkeuksiin enemmän.


- Olen ylpeä Veerasta, että hän painoi suorituksen loppuun saakka, vaikka väsymys alkoi näkyä jo melko aikaisin ohjelmassa. Veera keskittyi hienosti oikeisiin asioihin, mikä palkittiin puhtaalla uinnilla (ei base markeja). Veera ui ensimmäistä kertaa sololla arvokilpailuissa sekä lähes kokonaan kesän aikana uudistetulla koreografialla, ja tilanteeseen nähden olen todella tyytyväinen suoritukseen, kertoo Veeran henkilökohtainen soolo valmentaja Jasmin Grönman.

Veera ja valmentajansa Jasmin Grönman

Soolo vapaaohjelman finaali uidaan lauantaina 5.8.2023 klo 11:30 Suomen aikaa.

Nuorten EM-kilpailuihin osallistuu yhteensä 24 maata.
Suomen suoritukset jatkuvat jo torstaina 3.8.2023, kun klo 11:30 duo vapaaohjelman alkukilpailussa ui pari Mari Moilala & Nea Kämäräinen sekä klo 19:00 solo teknisen suorassa finaalissa kisansa aloittaa Pinja Kekki.

Alkukilpailun tulokset

Live on Youtube

Kisasivut