Taitouimareiden urakka jatkui nuorten EM-kisoissa

#UUTINEN #TAITOUINTI 4.8.2023

Taitouimareilla oli Portugalin Funchalissa toisena kisapäivänä vuorossa aamulla duo vapaaohjelman alkukilpailu, jossa Nea Kämäräinen ja Mari Moilala olivat sijalla 14. ja finaalipaikka jäi saavuttamatta.

Molemmat urheilijat kertoivat kilpailun jälkeen suorituksen hapottaneen aika paljon, mutta tuntuneen myös läsnäolevalta. Uinti tuntui normaalilta suoritukselta ja se oli nopeasti ohi.

 – Alussa tuli hieman tyypillisiä virheitä, mutta sain kerättyä ajatusta enemmän kasaan ohjelman aikana, Moilala sanoo.

 – Eläytyminen olisi voinut olla vielä vahvempaa, varsinkin loppupuolella, kommentoi Kämäräinen.

Molemmat ovat tyytyväisiä varsinkin suorituksessa ensimmäiseen akroon ja katseiden suuntiin, joita he työstivät lämmittelyssä. Vaikka suoritus tuntui rankalta molemmat pystyivät tsemppaamaan korkeuksia loppuun saakka.

 – Teknisellä duolla lähdemme hakemaan yhtä lailla puhdasta harkkasuoritusta sekä tarkkoja teknisiä elementtejä. Panostamme myös ilmeisiin ja eläytymiseen vahvasti, Kämäräinen ja Moilala toteavat yhdessä.


Duoparin valmentaja Saana Annunen oli tyytyväinen suojattiensa suoritukseen.

– Uinti oli duon omantasoinen suoritus. Jalkasarjojen puhtaus pysyi hyvin läpi ohjelman, mikä näkyi suorituspuhtauspisteissä ja synkro parani ohjelman loppupuoliskolla. Eläytyminen oli hyvää ja uimarit onnistuivat ilmeissä erityisen hyvin. On harmi, että taiteelliset pisteet jäivät mataliksi, vaikka koreografia on monipuolinen ja liikkeet ilmentävät musiikkia erinomaisesti. Suorituksen kahdeksannessa elementissä tapahtui lisäksi harmillinen pieni virhe, joka johti basemarkiin. Kaiken kaikkiaan kuitenkin todella hyvä uinti.

Iltasessiossa soolo teknisen suorassa finaalissa Pinja Kekki ylsi sijalle 16. Vaikka oma suoritus ei täysin tyydyttänyt Kekkiä hän iloitsee silti päästessän kisaamaan kolmatta kertaa nuorten EM-kisoissa. Uimari kokee näiden kisojen olevan hyvä päätös juoniorivaiheelle hänen urallaan.

– Suoritus tuntui siltä, etten pystynyt antamaan kaikkea mihin omat tekniset taitoni ja taitouinnillinen osaaminen olisivat riittäneet, sillä kunto loppui kesken jo tosi aikaisin ohjelmassa. Suoritus tuntui loppua kohden melko väsyneeltä. Lopussa jäin myös jälkeen musiikista enkä pystynyt suorittamaan viimeistä elementtiä niin hyvin kuin olisin halunnut, Kekki sanoo ja jatkaa:

– Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kokonainen uinti maaliskuun Kanadan World Cup -kisan jälkeen. En ole päässyt kunnolla treenaamaan tai kisaamaan kauden aikana, joten oli odotettavissa, etten ole parhaassa iskussa.– Alku lähti ihan kohtuullisesti, mutta kunto loppui kesken puolivälin tienoilla. Jännitin kyllä hieman, mutta Pinja jaksoi uida ohjelman loppuun asti. Olen tilanteeseen nähden tyytyväinen ja minusta on syytä olla ylpeä tästä suorituksesta rikkonaisen kauden jälkeen, kommentoi valmentaja Kristina Kekki.


 

Suomalaisten kisakoitos jatkuu perjantaina 4.8.2023 kello 11.30, kun vuorossa on joukkueohjelman alkukilpailu. Suomen joukkueessa uimat Mari Moilala, Veera SäämänenHelka RiekkinenIiris Nurmi, Vilma Väisänen, Minea Eskelinen, Caroline Sandanbråten, Maija Väinölä, Ella Varjonen (R) ja Olivia Tojander (R))

Duo vapaaohjelman alkukilpailun tulokset.
Soolo teknisen suoran finaalin tulokset.

Live on Youtube

Kisasivut

Lisää vastaavia uutisia