Suomen joukkue lyhyen radan MM-kisoihin valittu – mukana 7 uimaria

#UUTINEN #UINTI 12.11.2021

Olli Kokko ui lyhyen radan EM-kilpailuissa Kazanissa neljästi Suomen ennätyksen: kahdesti 50 metrin ja kahdesti 100 metrin rintauinnissa.

Suomen joukkue uinnin lyhyen radan MM-kilpailuihin on valittu. MM-kilpailut järjestetään 16.–21. joulukuuta Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungissa Abu Dhabissa.

MM-kilpailuihin lähtee seitsemän uimaria: Ida Hulkko, Fanny Teijonsalo, Jenna Laukkanen, Laura Lahtinen, Veera Kivirinta, Olli Kokko ja Ronny Brännkärr.

– Uskon, että uimarit jatkavat koko vuoden ajan nähtyjen vahvojen suoritusten tekemistä myös MM-kilpailuissa. Onnistuneista EM-kilpailuista on hyvä jatkaa kohti jo kuukauden päästä kisattavia seuraavia arvokilpailuja. Taso MM-kilpailuissa tulee varmasti olemaan kova ja toivon, että näemme jälleen hienoja henkilökohtaisia onnistumisia sekä finaalipaikkoja, Uimaliiton valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen kertoo.

– Meillä hyvä kilpailukykyinen joukkue, jossa on sekä kokeneita arvokisojen kävijöitä että nuorempia uimareita. Olli (Kokko) ja Ronny (Brännkärr) alittivat rajat MM-kisoihin Kazanissa ja on hienoa, että saimme myös heidät joukkueeseen, Pulkkinen kertoo.

Sekä Kokko että Brännkärr olivat SE-vauhdissa useampaan otteeseen Kazanissa.

Kaiken kaikkiaan sunnuntaina päättyneissä lyhyen radan EM-kilpailuissa Suomen kymmenen uimarin joukkue saavutti kuusi henkilökohtaista finaalipaikkaa, kaksi viestifinaalipaikka sekä 19 välieräpaikkaa. Yhteensä Suomen ennätyksiä kauhottiin kilpailuissa peräti yhdeksän. Lue lisää EM-kilpailuista täältä.

Neljä MM-kilpailuihin valittua uimaria (Hulkko, Lahtinen, Laukkanen, Teijonsalo) kilpailee marraskuussa uinnin ammattilaisliiga ISL:n playoffeissa. Neljä joukkuetta etenee playoffeista ISL:n finaaliin, joka uidaan vielä ennen MM-kilpailuja joulukuun alussa.

Abu Dhabin MM-joukkueeseen kuuluvat myös valmentajat Jere Jännes ja Matti Mäki sekä fysioterapeutti Tuomas Tikkala.

Kilpailut oli tarkoitus järjestää vuonna 2020, mutta ne siirrettiin koronapandemian vuoksi. 

Uinnin A-maajoukkueen uimarit Matti Mattsson, Ari-Pekka Liukkonen ja Mimosa Jallow ovat alittaneet aikarajat kilpailuihin, mutta eivät osallistu niihin.

Asiasanat

MM-kilpailut