Suomen viestijoukkue ui MM-finaaliin

#UUTINEN #UINTI 18.12.2021

Ronny Brännkärr ui Suomen viestissä selkäuintiosuuden. Kuva: Deep Blue Media

Abu Dhabin lyhyen radan MM-uintien kolmannen kilpailupäivän aamussa nähtiin Suomen viestijoukkue sekä yksi henkilökohtainen startti.

Suomi sijoittui 4x50 metrin sekajoukkueen sekauintiviestissä seitsemänneksi ajalla 1.40,30 ja eteni illan MM-finaaliin. Joukkueessa uivat Ronny Brännkärr (selkäuinti), Olli Kokko (rintauinti), Laura Lahtinen (perhosuinti) ja Fanny Teijonsalo (vapaauinti). Kaikki tulokset näet täältä.

– Kaverit vetivät kovaa ja olen tosi ylpeä siitä, miten hyvin kaikki uivat. Itselläni oli vähän huonompi uinti, mutta Fanny on tämän tarinan sankari. Aivan huikea veto tähän paikkaan, Kokko kehuu.

Fanny Teijonsalon oli tarkoitus kisata aamussa viestin lisäksi 100 metrin sekauinti, mutta hän jätti lajin uimatta mielenterveydellisistä syistä.

– Eilen konkretisoitui itselle se, miten väsynyt on tästä kaudesta. Minun on vaikea saada psyykattua itseäni kisoihin ja arvelen, että kaikki fyysiset oireetkin ovat johtuneet henkisestä väsymyksestä.

Teijonsalo ui viestissä lentävällä lähdöllä vapaauinnin aikaan 23,98. Teijonsalo kisasi olympialaisten jälkeen uinnin ammattilaisliiga ISL:ssä joulukuun alkuun asti.

– Joukkueen kanssa on aina niin paljon helpompi lähteä uimaan ja oli siistiä mennä tsemppaamaan muiden kanssa. Ihanaa, että saimme hoidettua tämän finaaliin niin kuin pitikin ja oma osuus oli vielä positiivinen yllätys. Ajattelin ennen starttia, että kunhan selviydyn uimaan ja pääsen maaliin, mutta aikaankin voi olla tyytyväinen, Teijonsalo kertoo.

4x50 metrin sekauinnin MM-finaali uidaan lauantai-iltana kello 17.55 Suomen aikaan.

Brännkärr alkuerien 22.

Ronny Brännkärr ui lauantaiaamuna 100 metrin sekauinnin aikaan 53,55 ja oli alkuerien 22. Kyseessä oli Brännkärrin toinen startti MM-uinneissa. Brännkärr avasi MM-uintinsa 100 metrin selkäuinnissa torstaina. Selkäuinnissa Brännkärr ui ajan 52,90 ja oli alkuerien 30.

– Ihan hyvä fiilis jäi uinnista ja uinti tuntui hyvältä. Sain hyvin kasattua itseni edellisestä startista, ja uinti oli huomattavasti paremman tuntuista kuin 100 metrin selkäuinnissa, mutta käännöksistä ei osunut yksikään ja hävisin niissä todella paljon aikaa. Käännökset olivat varmasti huonoimmat tällä kaudella, ja siihen nähden aika on yllättävän hyvä. Ennätykseen olisi ollut saumat, jos käännökset olisivat osuneet, mutta turha sitä on jossitella, Brännkärr kommentoi.

Kaikki 100 metrin sekauinnin alkuerien tulokset näet täältä. Abu Dhabin MM-uinnit ovat ensimmäiset aikuisten maailmanmestaruuskilpailut 19-vuotiaalle Brännkärrille. Debyyttinsä aikuisten arvokilpailuissa Brännkärr teki Kazanin EM-kilpailuissa marraskuussa.

Suomalaisuimareiden tilastot

Klikkaa nimeä päästäksesi tilastoihin

Ronny Brännkärr
Ida Hulkko
Veera Kivirinta
Olli Kokko
Laura Lahtinen
Fanny Teijonsalo

MM-kilpailuiden TV-lähetysajat

Yle näyttää uinnin lyhyen radan MM-kilpailut suorina lähetyksinä jokaisena kilpailupäivänä 16.–21.12.

Sekä aamujakso että iltajakso ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Yle Areenassa. Lisäksi aamu- ja iltajaksoista nähdään koosteet TV2-kanavalla, tarkempi aikataulu alla.

Aamujaksot uidaan Suomen aikaan kello 07.30 alkaen ja iltajaksot kello 16 alkaen. Lähetys Yle Areenassa alkaa viisi minuuttia ennen jakson alkua.

Lähetykset selostaa Jari Haapala ja asiantuntijana iltajaksoissa on mukana Ville Kallinen.

Koosteiden lähetysajat TV2-kanavalla 16.21.12.
Lauantai klo 11.30–12.20 ja 18.55–19.30
Sunnuntai klo 12.10–13.20 ja 19.00–20.00
Maanantai klo 10.45–11.45 ja 18.00–19.00
Tiistai klo 12.00–12.58 ja 18.00–19.00

Asiasanat

MM-kilpailut