Mäkinen ei saanut ulos parastaan vapaauinnissa

#UUTINEN #UINTI 14.9.2019

Meri-Maari Mäkinen odotti innolla vapaauintistarttiaan, sillä laji on kulkenut tällä kaudella hyvin. Kuva: Jussi Salminen

Meri-Maari Mäkisellä jäi sadan metrin vapaauinnin ennätys noin puolen sekunnin päähän parauinnin MM-kisoissa Lontoossa lauantaina. Hän ui aikaan 1.25,88 ja sijoittui S7-luokassa 19:nneksi.

– Perustekemistä. Sellainen terävyys nyt puuttuu, ei ihan tule ulos sitä, mitä tiedän, että voisi tulla. Mutta olen tyytyväinen siihen, että sain koottua itseni tähän vapaauintiin eilisen sekauinnin jälkeen. Tätä oli kiva lähteä uimaan ja se tuntui hyvältä, sellainen pikkunätti uinti, Mäkinen kommentoi.

Hänen viidennet MM-kisat päättyivät tähän. MM-finaaliin vaadittiin nyt 21 uimarin kisassa todella kovat lukemat, 1.15,34, lähes kymmenen sekuntia Mäkisen omaa ennätystä kovempaa.

Meri-Maari Mäkiseltä puuttui paras terävyys kunnostaan Lontoossa. Kuva: Jussi Salminen

– Kun vapaauinnissa saadaan tähdet oikeaan asentoon ja pienet asiat hiottua, niin minulla on kova aika kropassa, mutta ei voida valitettavasti ihan noin kovasta ajasta vielä puhua, eikä tässä finaalipaikka mitenkään tavoitteena ollutkaan, Mäkinen jatkoi.

Siitä Mäkinen oli mielissään, että S7-luokka on kasvanut osanottajamäärissään ja antoi kunnian häntä kovempaa uineille kilpasiskoilleen. Tokion paralympiauintien näyttöjen suhteen hän toivoo saavansa vielä syyskaudelle tilaisuuksia kisata IPC:n hyväksymissä kilpailuissa kotimaassa.

Katso MM-uinteja livenä!

World Para Swimmingin nettisivuilta voi seurata Lontoon MM-uinteja videostriimin välityksellä osoitteessa www.paralympic.org/london-2019.

Aamujaksot alkavat Suomen aikaa klo 12.00 ja finaalit klo 20.00. Suomalaisten jäljellä olevat lajit (Suomen aikaa):

• su 15.9. klo 13.26: M 50 m VU S9 Leo Lähteenmäki
  • su 15.9. klo 13.30 N 50 m VU S9 Jessika Markkanen

Suomalaistulokset Uimaliiton MM-kisasivulla

Meri-Maari Mäkinen on nyt kisannut viidet MM-kilpailut ja kahdet paralympiauinnit. Kuva: Jussi Salminen